Si no hi ha llits es col·lapsen les urgències

urgències diumenge

Aquest cap de setmana s’han col·lapsat, un cop més, les urgències a la Vall d’Hebron. En teoria i tal com expliquen els responsables sanitaris d’aquest país aquestes coses no haurien de passar. I és aquest argument, “les hospitalitzacions baixen” el que justifica que es tanquin llits “que després es tornaran a obrir quan passi l’estiu”, diuen. La realitat però és superior a les teories. I atenció, en els propers articles parlarem de Bellvitge.

Aquest diumenge Sap Muntanya, membre de la PDS, feia una crida urgent perquè les urgències a la Vall d’Hebron es tornaven a col·lapsar. Malgrat ser diumenge, estiu, i en plena tarda, prop d’un centenar de persones es presentaven al vestibul de l’hospital. Els acompanyava el dipuat d’ICV-EUiA, Josep Vendrell. Un grup dels assistents va fer una primera inspecció pels passadissos d’urgències i van detectar una primera pacient que hi estava des del divendres. En mig de tot això assistència de premsa i TV. Primera reunió amb el gerent i davant la seva incredulitat nova inspecció d’una delegació de Sap Muntanya, Gerent i diputat Vendrell. En la segona ronda ja no és un pacient sinó tres els que portan més de 48 hores.

Cal obrir llits i solventar aquests casos. Carlos de Sap Muntanya afirma: “És molt greu que la gerència no sàpiga quants pacients estan en  aquesta situació”. La filla d’una de les afectades explica com la situacio per la seva mare ha provocat un atac d’ansietat al seu pare i volen demanar l’alta voluntària per aixi poder posar una denùncia.

Empoderament popular

Després de la segona ronda nova reunió amb gerència (que demostra tenir una cintura que el gerent de Bellvitge no té) i acord amb posar a disposició 25 llits per desbloquejar les urgències.

Feu clic i vegeu aquí com ho explicava BTV

Les veïnes i veïns no comparteixen les opinions del Gerent Dr. Navas i aquest dijous tindran una nova reunió amb ell per parlar.

Un pensament sobre “Si no hi ha llits es col·lapsen les urgències

Deixa un comentari

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

CAPS

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.