Acta reunió 13 d’abril

Hora 10.30

Lloc Local AVV. Barri Gòtic, Pl. Regomir 3 Barcelona

 Assistents:

AVV Barri Gòtic, FAVB, CONFAVC, CATAC CTS, CanRutidiuProu, AVV Vila de Gràcia, CAPS, Joves d’Esquerra Verda, AVV Esquerra de l’Eixample,  Espai de Coordinació de Salut SAP Muntanya (Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó), Comissió Salut Poble Nou, Plataforma No al tancament del CAP de Castellbisbal, Indignados Sabadell-Grup de Treball Sanitat Sabadell, EUiA Esplugues, Alternativa Jove, Plataforma Sanitat Baix Vallès, Plataforma Sanitat Mollet, DEMPEUS, EUiA Salut, Plataforma contra el tancament nocturn del CAP de L’Arboç, SICOM, CCOO, Carles Forns Ros (Mataró), Corine Albir Sanchez (Hospital Sant Pau), Roger Bernat. Bon Pastor.

Excusats: Attac-Acordem, Assemblea de Caldes en lluita

Abans de començar  el moderador es proposa fixar com hora límit de l’Assemblea les 13.30 hores atesa la participació de col.lectius de fora de Barcelona. S’accepta per assentiment de l’assemblea.

Recordatori de la darrera assemblea de la PDS, així com del manifest i de les normes de funcionament que es troben a disposició de tothom al nou blog de la PDS, a punt d’arrencar. Es remarca que la PDS té abast de tot Catalunya i hi cap tothom sempre i quant s’accepti el manifest. La PDS té caràcter assembleari i es repassa la seva estructura i organització.

Dos punts a tractar:

–         Les accions del dia 28 d’abril

–         Accions a nivell territorial, la seva coordinació.

La Comissió de Dinamització va plantejar la cadena humana inicialment a la Vall Hebrón, però després per la situació de conjuntura política (privatitzacions), es centrà en el Clínic.

Sobre el primer punt s’informa que hi ha una convocatòria de plataformes en defensa de la cosa pública a la seu de la FAVB el dimarts 16 per tal de confluir en una acció conjunta.

Aquesta informació va marcar tot el debat en torn els següents eixos:

1.- Es valora molt positivament la confluència de moviments socials i s’acorda donar-hi suport.

2.- Això implica redissenyar la mobilització pròpia ja que no sabem encara si l’acció global serà una concentració o una manifestació amb recorregut determinat. Saber amb quins punts i quines distancies hem de treballar definirà el tipus i lloc de mobilització pròpia.

3.- Es posa de manifest la necessitat de realitzar accions que marquin el perfil de salut. Totes les intervencions es reafirmen en que el perfil no és de sigles sinó de moviment (la salut).

4.- Es remarca la necessitat d’organitzar accions descentralitzades per localitats i comarques. Aquests accions han de ser autogestionades des de cada lloc concret però la PDS (que no és una localitat concreta, sinó totes) ha d’ajudar en els llocs amb més dificultats i ha de procurar que hi hagi coincidència —en sentit ample—, en el temps, per exemple: divendres centres sanitaris  dissabte, i diumenge els demés col·lectius. S’apunten diverses possibilitats de cadenes que unirien pobles i comarques.

5.- S’acorda que el company Enric de l’Arboç posi en comú les diverses localitats que la PDS té contactades i  connectar amb el nous punts de resistència a Caldes, Tossa, La Garriga, Vilafranca…

6.- Es pren la decisió d’esperar la reunió de plataformes del dimarts per concretar la mobilització del 28.

7.- Sap muntanya que inicialment havia pensat en una cadena a la Vall d’Hebron, o alternativament altres itineraris de cadena, accepta la decisió i diu que mes endavant portaran una nova proposta.

8.- En la segona part del debat es va parlar de la dicotomia públic / privat, de com això genera confusió entre la població i es posa com exemple la creació per sorpresa del Patronat de l’hospital de Mollet,  amb majoria de membres del sector privat, cosa que és qualificat d’engany al mantenir l’ambivalència permanent sobre privat-public per part dels nostres gestors polítics.

9.- Diverses intervencions també van fer referència a la possibilitat de practicar escraches i la diferència entre coordinar-nos i coordinar-se.

10.- Finalment l’assemblea delega en la Comissió de Dinamització per arribar a un acord amb la resta de plataformes.

Sense res més a parlar es clou la reunió a les 13h.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: