Comunicat unitari sobre el 28 d’abril

Sota el lema Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem!

EL DIUMENGE 28 D’ABRIL, GRAN CONFLUÈNCIA CIUTADANA CONTRA RETALLADES I PRIVATITZACIONS

Diferents plataformes unitàries ciutadanes, socials i sindicals representatives de l’àmbit de l’educació, la sanitat, del conjunt dels serveis públics i socials, etc, han decidit fer confluir les seves protestes i reivindicacions contra les retallades i contra uns pressupostos antisocials en una gran manifestació ciutadana, que se celebrarà el proper diumenge 28 d’abril amb el lema: “Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem!”.

Els pressupostos de la Generalitat es configuren sota la controvèrsia entre el Govern català i l’Executiu de Madrid al voltant del dèficit que es redueix a una discussió sobre l’abast d’una nova tanda de retallades en la despesa social que, asseguren l’un i l’altre, resulta inevitable. Així doncs, els serveis públics veurien minvar els seus recursos entre 1.800 i 4.400 milions d’euros, segons el grau d’exigència que acabi plantejant l’Estat.

Des de les federacions veïnals, del conjunt del moviment obrer i associatiu, afirmem que aquest escenari és socialment inacceptable. La pobresa colpeja, a Catalunya, prop d’una tercera part de la població. Noves restriccions en recursos educatius, en atenció sanitària, en cultura, en cooperació o en serveis, noves privatitzacions… només poden aprofundir la recessió, incrementar l’atur, augmentar les desigualtats i les agressions mediambientals i fracturar la cohesió social. Un cop més, afirmem que hi ha alternatives que passen per la reestructuració del deute financer, la progressivitat tributària i la lluita contra el frau fiscal.

Les necessitats socials no es poden veure sotmeses a les pretensions dels bancs i lobbys empresarials que ens han dut a aquesta crisi. Per això, fem una crida a la societat civil, plural i solidària, perquè ompli de nou els carrers de Barcelona d’un clam de justícia.

Les diferents convocatòries que organitzen, el dia 28, a les 11:30h, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, la Plataforma pel Dret a la Salut, la Plataforma Sindical Unitària de la funció pública, la Plataforma Prou Retallades, la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, el Fòrum Social del Baix Llobregat, i diversos altres col•lectius, confluiran, a partir de les seves cites respectives, en una gran manifestació que sortirà des de la cantonada del passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere i baixarà fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament. Un seguici multicolor, representatiu de totes les “marees”, encapçalarà la manifestació. Una primera filera de dones durà la pancarta unitària, i palesarà així el nostre rebuig a la violència que les retallades pressupostàries representen per als sectors més desprotegits de la societat.

Barcelona, 25 d’abril de 2013

AGENDA Dia: Diumenge, 28 d’abril de 2013

Columnes:

11.30 h: Educació, passeig de Gràcia – Aragó
11.30 h: Sanitat, Balmes – Gran Via (ICS)
11.30 h: Funció pública, Rambla de Catalunya – Diputació (Dep. Economia)
11.30 h: Universitats, plaça Universitat
11.30 h: Fòrum Social del Baix Llobregat, Balmes – Ronda Universitat

Manifestació:

12.30 h: Passeig de Gràcia – Ronda de Sant Pere

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: