La Justícia comdemna a CAPIO i la la Generalitat li adjudica el suport de malalts crítics a la XHUP

Descripció de la prestació: Contractació de serveis sanitaris al malalt adult potencialment crític i al malalt crític per tal de donar suport als centres de la Xarxa d’Hospitals d’Utilització Pública (XHUP).

Òrgan de contractació: Servei Català de la Salut (CatSalut)
Unitat de contractació: Divisió de compra de serveis assistencials
Codi d’expedient: DMC/12PN
Tipus d’expedient: Ordinari
Tipus de contracte: Gestió de Serveis Públics
Procediment de licitació: Negociat sense publicitat

Pressupost bàsic de licitació: Més de 700 mil €, exactament  707.934,84 € sense IVA.

Valor estimat del contracte: Més de 7 mil milions €, exactament 7.079.348,40 € sense IVA
Motiu d’adjudicació:  Segons oferta econòmicament més avantatjosa.

Número d’ofertes rebudes: 1
Import: 707.934,84 € amb IVA
Dades de l’empresa adjudicatària: Capio Sanidad, SL.

La Resolució de l’adjudicació és de 27 de febrer de 2013 i l’informe tècnic diu textualment que és l’única oferta rebuda. Bé aquestes són les dades que podreu trobar fàcilment per Internet però, no és estrany que s’hagi presentat una sola empresa? I quina empresa!!! Perquè…

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid acaba de resoldre el Procediment Ordinari 213/2010 MON amb la Sentencia nº 249/2013, en la qual condemna a la Conselleria de Sanitat de Madrid a pagar una indemnització de 125.054,47€ per una negligència mèdica comesa a l’Hospital Capio-Valdemoro.

 Pagarà la conselleria però el culpable és CAPIO

Ens ho explica Santiago Porras Carrasco Metge Inspector de Serveis Sanitaris de la Conselleria de Sanitat de Madrid, i diu això:

“En resum, un pacient, ALB, que havia de ser atès a l’hospital de Capio-Valdemoro, davant la mala assistència rebuda va haver d’acudir a un altre hospital, el de la Pau, on finalment va anar correctament assistit.”

“[…] L’Associació de Metges i Titulats Superiors de Madrid […] denuncia la falta d’informació sobre la facturació girada pel Servei Madrileny de Salut (SERMAS) a l’hospital de Valdemoro i afirma que el govern de la Comunitat no utilitza dades fiables a l’hora de justificar el seu plantejament de privatització de la gestió de l’assistència.”.

“És a dir que no només no es va facturar a Capio, sinó que damunt la conselleria ha d’assumir la indemnització judicial. El negoci de la salut va més enllà de l’escandalosa privatització que s’està desenvolupant. No només cobren una assistència que no presten, sinó que damunt en cas de negligència i la seva corresponent indemnització judicial, aquest cost es carrega a l’Administració Pública.”.

“Tornant a la sentència que condemna a la Conselleria a indemnitzar per la negligència comesa per Capio-Valdemoro; en la tramitació administrativa de la reclamació, prèvia a la via judicial, vaig haver d’informar, com a mèdic inspector, sobre l’assistència prestada per l’hospital Capio-Valdemoro. A la vista dels fets comprovats la meva indignació va ser tal que vaig publicar un article (Amancebamiento de la sanitat privada amb la pública a Madrid) amb la intenció d’assenyalar les maldats i els efectes, ben coneguts, que apareixen quan l’avarícia i el lucre presideixen els serveis sanitaris. Un efecte inesperat d’aquest article és que vaig rebre un clar advertiment de la direcció general d’Inspecció: “no es pot parlar malament de Capio.”.

FONT: http://www.publico.es/454548/el-negocio-de-la-salud

No es pot parlar malament de Capio però…

Capio Sanitat, que gestiona hospitals amb diners públics, s’oculta en les Illes Caiman

“[…] Allà tenen la seva seu les cinc filials de CVC, que en definitiva, controlen Capio. Segons l’empresa, la societat CVC (que està domiciliada en les Caiman) és propietat de fons assessorats per CVC Cabdal Partners i de l’equip directiu de Capio. Capio Sanitat és amo del 40 per cent de les accions, però no aclareix qui és amo del 60 per cent restants.”

“Capio té una complexa estructura empresarial. D’Espanya a les Caiman ha de passar per quatre companyies instrumentals domiciliades a Holanda i Luxemburg. A Espanya es diu Capio Sanitat Holding SL i d’ella depenen altres 12 societats. En total, opera en quatre territoris (Espanya, Holanda, Luxemburg i la colònia britànica de les Caiman) a través de 22 societats, 10 d’elles com a mers instruments. Capio no ha explicat per què un grup empresarial dedicat a la gestió privada de la sanitat pública necessita ocultar-se després d’una xarxa de societats en la seva majoria limitades.”.

(Agraïm a 15M de Sabadell la informació inicial).

http://sanitatsabadell15m.blogspot.com.es/

http://www.facebook.com/pages/Sanitat-Sabadell-15m/221239724591531

Anuncis

One thought on “La Justícia comdemna a CAPIO i la la Generalitat li adjudica el suport de malalts crítics a la XHUP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: