Resposta a les declaracions del Conseller Boi Ruiz sobre l’últim escandol sanitari

Sicom ens diu:

“El Conseller hizo unas declaraciones el pasado 8 de mayo en el programa ‘Matí a 4 bandes’ de Ràdio 4, en las que exculpaba al Dr. Maestro de León del engaño a Justiniano y su familia y donde defendía la actuación del Hospital Parc Taulí de Sabadell y Mutua de Terrassa. Según el Conseller el retraso de Mutua Terrassa en la visita preferente a Justiniano se debió a un error administrativo, “por la razón que sea” el volante se perdió.
En este vídeo queremos responder al señor Boi Ruiz y hacerle una serie de preguntas, esperamos sus respuestas.
El video con el caso completo lo podéis ver aquí

¿No le parece mala praxis?

Fotograma del documental

Nosaltres, la PDS, dies enrere publicàvem la denúncia de Sicom respecte la intervenció quirúrgica  feta en consulta privada quan es podia haver fet per la sanitat pública. Amb posterioritat, amb un article del Doctor Pep Martí, dèiem que la corrupció també opera entre els professionals de la medicina. Perquè malgrat que la societat catalana té una altíssima opinió de la sanitat pública ningú pot garantir que no hi hagi mals professionals. Però la sospita que arrela entre les nostres conciutadanes i conciutadans és que el sistema té greus deficiències. Deficiències que es palesen en aquest documental. Deficiències que l’actual política sanitària creiem que agreuja.

La Plataforma pel Dret a la Salut denunciem el veto, a la comissió d’investigació sanitària, de professionals i periodistes especialitzats en temes de salut

Si la sospita arrela no sembla la millor forma de combatre-la practicar exclusions d’aquells i aquelles que han aportat llum sobre el què està passant. CiU va al·legar que no volien “opinadors” sinó “experts”, però és que potser Agustí Colom ex membre de la Sindicatura de Comptes no és un expert? O Albano Dante-Fachin (Cafè amb Llet); la presidenta del comité d’empresa de l’Hospital Sant Pau, Carme Pérez, —que denuncià diverses irregularitats en aquesta institució— el doctor Toni Barberà (Dempeus); el doctor Pep Martí del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). Ës que potser tots ells no són experts? És que els aquí citats —i els que no citem per falta d’espai— no poden aportar diagnosi de la situació?

CiU i PSC s’equivoquen, en l’actual situació de descrèdit de la política silenciar “opinadors” que a la vegada són experts, representa presentar-se a si mateixos com “opinadors” ideològics, com a “inexperts” en matèria de política sanitària. Res més inconvenient per a la moralització de la política. Res més tràgic per la transparència pública. Els diputats i grups parlamentaris que van practicar l’exclusió han fet un pas més per allunyar-se d’aquells que diuen que representen. O potser no, potser representen a d’altres.

¿Quién debería controlar que esto no suceda?

Fotograma del documental de Sicom

Anuncis

One thought on “Resposta a les declaracions del Conseller Boi Ruiz sobre l’últim escandol sanitari

  1. […] ja va estar denunciat per un cas similar l’any passat. La PDS ja vam publicar la notícia: “Resposta-a-les-declaracions-del-conseller-boi-ruiz-sobre-lultim-escandol-sanitari”, i avui us presentem el video de Sicom amb l’explicació de que ha passat ara. El podeu veure […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: