8 de juny, Assemblea de Plataformes

El 8 de juny, a les 11 h., al Centre Cívic de Fort Pienc, a Barcelona (Plaça Fort Pienc, 4. Metro Arc de Triomf) hi haurà una assemblea de Plataformes. En ella discutirem la mobilització del 16 de juny i les properes accions. Recordem però que el 15, la PDS, juntament amb Sap Muntanya farà una cadena a l’hostpital de la Vall d’Hebron. Al text que es proposarà a aprovació a partir de les esmenes que es puguin produir durant l’assemblea és:

 

Contra l’austeritat, per l’ocupació i per unes polítiques alternatives

 Aplegant esforços, juntes podem! 

 REBUTGEM!!!

 –          Les polítiques d’austericidi impulsades per la Unió Europea perquè generen atur i augmenten la pobresa i l’exclusió social de bona part de la ciutadania, posant en risc el model social europeu.

–          Les polítiques de retallades a Catalunya i a l’Estat, que empitjoren la qualitat dels serveis públics, mercantilitzen els drets socials i de ciutadania, i són injustes i inútils per generar ocupació i sortir de la crisi.

–          Uns pressupostos que, lluny d’estar al servei de les persones, pretenen imposar la reducció dels dèficits a qualsevol preu, violentant els drets de la ciutadania com l’educació, la salut, els serveis socials i l’atenció a les persones amb dependència.

–          L’actual model de governança europea que s’allunya del funcionament democràtic: La troika representa els interessos del poder econòmic i financer i no els de la ciutadania!

 PROPOSEM!!!

 –          Un nou model productiu i de distribució que persegueixi la plena ocupació, el progrés econòmic i social amb igualtat, així com la preservació del medi ambient. La derogació de la Llei d’estabilitat pressupostària de la Generalitat de Catalunya, que anteposa el pagament del deute al finançament dels serveis públics. Demanem una moratòria sobre el pagament del deute financer contret per la Generalitat, així com una auditoria pública que permeti analitzar-lo de cara a la seva reestructuració i a la denúncia de les condicions abusives o il·legítimes que pugui comportar aquest deute.

–          Priorització de la creació d’ocupació i la lluita contra l’atur. Aposta real per polítiques actives d’ocupació, garantia de la protecció social i econòmica de les persones en situació d’atur amb  la recuperació del finançament de la renda mínima d’inserció i desenvolupament de la renda garantida de ciutadania.

–          Recuperació dels drets laborals i socials arrabassats amb les reformes laborals; revisar i eliminar les retallades sobre condicions laborals del personal que treballa en l’àmbit públic; polítiques de suport als i les joves que evitin l’atur, la precarietat o l’emigració com a única sortida.

–          Sistema educatiu: una aposta clara per l’educació pública (recuperar ràtios anteriors, l’aportació GC a escoles bressol, les beques menjador, les subvencions a les AMPA; retirar increments taxes universitàries i FP; impulsar FP amb formació i pràctiques a empreses; fora la llei Wert i el decret de plantilles!

–          Per un sistema nacional de salut públic, universal i equitatiu, que no discrimini col·lectius ni retalli prestacions sanitàries; finançat pels pressupostos públics; eficient i de qualitat, sense esperes evitables; no medicalitzat. Aturar el procés de mercantilització de la sanitat i la privatització dels serveis sanitaris; planificar l’oferta de serveis a cada territori amb participació real de professionals, treballadores i treballadors del sector  i de la ciutadania.

–          Polítiques d’habitatge que garanteixin el dret a un habitatge digne on viure. Cal forçar la creació d’un parc d’habitatge social i la dació en pagament, i l’eliminació de la nova llei de lloguers i els seus desnonaments exprés!

–          Mantenir i ampliar les polítiques d’igualtat entre homes i dones. Les retallades en serveis socials i l’estat del benestar ataquen directament els avenços en matèria d’igualtat. Cal incorporar la perspectiva de gènere a les estratègies de sortida de la crisi.

–          Polítiques de cohesió social que facin possible la igualtat d’oportunitats dels ciutadans i ciutadanes nouvinguts a Catalunya durant els darrers anys.

–          Recuperació del poder adquisitiu de les pensions, preservant el sistema públic de pensions. Garantir recursos i la implementació de la Llei de la Dependència.

–          Una fiscalitat justa, redistributiva i amb criteris de preservació mediambiental, que gravi més les rendes del capital que les del treball. Eliminació dels paradisos fiscals, l’evasió d’impostos, el frau fiscal, la corrupció i el treball submergit. Creació de nous impostos que gravin la riquesa (que pagui més qui més té). Cal garantir recursos suficients per finançar l’Estat de benestar així com la transparència en la seva gestió.

–          Exigir responsabilitats als gestors i directius de les entitats financeres. Fer fluir el crèdit a les famílies, als autònoms i a la petita i mitjana empresa.

–          Polítiques industrials d’innovació, de recerca i de desenvolupament sostenible. Recuperar els recursos per a la investigació i la recerca com a base per garantir el canvi de model productiu que posi fi a la competitivitat en baixos salaris i treball precari.

–          Control democràtic dels recursos naturals i del territori. Polítiques de sostenibilitat i qualitat ambiental, afavorint en particular el desenvolupament de l’agricultura ecològica, el cooperativisme i la distribució en circuits curts, així com el foment del consum responsable.

–          Eliminació de les taxes judicials a Catalunya. No al recopagament de la justícia!

–          Recuperació de les polítiques i les partides pressupostàries de cooperació. Catalunya ha de ser constructora d’un món més just i solidari.

–          Cal la recuperació del finançament per a l’estímul i el suport a la creació cultural.

–          Aprofundir en la democràcia per fer viable la Catalunya social que volem, garantint el dret a l’expressió democràtica, protegint els drets socials com a garantia de llibertat, posant punt i final a la política sistemàtica de criminalització de qualsevol resposta organitzada i assegurant el dret a decidir també pel que fa a les polítiques socials i econòmiques.

 Barcelona, 8 de juny de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: