Dramàtica reducció de llits als hospitals del Valles

Ferreres20130503

Terrasa Digital ens diu:

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès  ha presentat un informe on qualifiquen com a dramàtica la retallada que s’està efectuant a la nostra comarca. En l’informe, dividit en tres parts que anirem publicant en els propers dies, s’avalua l’impacte i l’afectació que estan tenint les reduccions de pressupost en la nostra sanitat.

Les llistes d’esperes desproporcionades, la reducció de 710 llits a la comarca, la falta de previsió de llits en casos d’emergències, la falta d’equipament i la incomprensible  incompatibilitat d’històries mèdiques entre proveïdors de CatSalut estan afectant la qualitat de la nostra sanitat.

Discriminació

La Plataforma denuncia en la primera part del seu informe la discriminació existent que ha portat a que hi hagi dues llistes d’espera i tractaments segons el tipus de targeta sanitària. També denuncien l’ús de recursos públics per tractaments privats, amb el malbaratament de recursos que això suposa.

Reducció de llits

La reducció, estimada en 710 llits a la nostra comarca es troba emmarcada en dues variables. Per una banda trobem els 520 llits que estan planificats però no executats en diferents zones. Cerdanyola, amb 200 llits que haurien d’estar operatius i que no ho estan, Rubí, amb 100 llits i 220 sense estimació exacta de la ubicació on haurien d’estar.

Per altra banda, la reducció efectiva de llits ha estat de 190 a Sabadell (120 de reducció aprovades pel Consell d’Administració del Parc Taulí) i Terrassa (70 llits de reducció).

Manipulació de dades

De la mateixa manera, la Plataforma denuncia que les urgències als CAPS semblin innecessàries d’aquells centres que encara el tenen provenen d’una manipulació. Segons la seva versió, les urgències que provenen del 112 abans de les 12 de la nit són sempre derivades a l’Hospital de Sabadell enlloc del CAP corresponent. Això provoca que els pacients s’hagin de desplaçar (ja que no els ofereixen ambulància o transport) a més de col•lapse d’urgències a l’Hospital.

Efectes en el personal

Les mesures han acabat per afectar els/les professionals dels Hospitals que donen servei a tota la comarca. L’augment dels episodis d’angoixa, ansietat, estrès pel fet de no poder dedicar tot el temps necessari a un pacient i a la seva malaltia, amb els perjudicis que això comporta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: