I. Èxit de la II Cadena Humana a l’hospital de la Vall d’Hebron

Agraïm a Pedro Cervera i al companys de Nou Barris la seqüència fotogràfica

Agraïm a Pedro Cervera i al companys de Nou Barris la seqüència fotogràfica i a Felipe Blasco la pel·lícula

Sota un sol de justícia, treballadores i treballadors de l’Hospital, usuaris i usuàries de Nou Barris i Sant Andreu amb altres companyes de Barcelona i organitzat per Sap Muntanya i la Plataforma pel Dret a la Salut es va realitzar la II Cadena Humana al voltant de l’Hospital. Teniu a l’esquerra reportatges fotogràfics i de vídeo per que us feu una idea.

Amb l’avís d’una petardada les persones participants es van donar de la mà i van cobrir tota l’extensió entre parada i parada de metro; i amb tres coets consecutius és posa fi a la mateixa.A continuació es va llegir el següent manifest.

Per un Sistema Sanitari Públic i Universal

“La protecció de la salut de les persones i l’atenció a la malaltia es un dret de ciutadania, està reconegut a la Constitució, la Declaració dels Drets Humans de la ONU, la Llei General de Sanitat i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i com a tal dret hem de defensar-lo de forma col·lectiva ja que en aquests moments ens el volen prendre.

Amb l’excusa de la crisi econòmica, crisi que ha provocat el sistema financer i el gran capital multinacional, aquests mateixos volen quedar-se amb els recursos econòmics públics per augmentar els seus negocis privats. La sanitat no se’n escapa. Primer va ser a Catalunya, que des de fa anys, amb el mercat opac d’influències i relacions de poder del denominat “model Català” (ICS de propietat de la Generalitat i proveïdors concertats de múltiples entitats públiques i privades) i darrerament amb les retallades indiscriminades i brutals, que han patit els ciutadans i el personal dels centres sanitaris, volen aprimar, fer perdre accessibilitat i qualitat, al sistema públic i poder anar així concertant cada cop més amb els servies sanitaris privats.

Aquest sistema complex, sense transparència, sense control democràtic, ara descobrim que a més, ha propiciat els casos de corrupció de polítics, gestors, empresaris i professionals. La corrupció no es un accident del sistema, la corrupció ha estat propiciada pel sistema.

S’ha sumat a aquest procés de liquidació de la Sanitat Pública Universal i de Qualitat, el govern del senyor Rajoy i les comunitats del PP, amb un Real Decret (totalment il·legal) que acaba amb el Sistema Sanitari Universal i torna a la Seguretat Social del franquisme, introdueix copagaments, discrimina a les persones i retalla prestacions, mentre va privatitzant brutalment hospitals i centres de Primària.

No es veritat que no hi hagin recursos per finançar la sanitat pública mentre sí n’hi han per rescatar els bancs, no es veritat que el sistema públic de salut sigui més car i ineficient que el privat, en tenim proves suficients, no es veritat que nosaltres siguem els culpables per “estirar més el braç que la màniga”, els culpables són ells, els que tenen l’ambició de quedar-se fins els darrers reductes de l’Estat del Benestar. Segur que podem millorar el nostre sistema i ho farem, el defensarem, el millorarem i no deixarem que els polítics al servei dels interessos del gran capital se’l venguin.

Per això diem no a les retallades indiscriminades, a la precarietat laboral, a la pèrdua dels nostres drets, a l’augment de les discriminacions i les desigualtats, a la pèrdua de la salut i la manca d’atenció a la malaltia i la dependència. Per axó diem: Nosaltres paguem, nosaltres manem, volem un autèntic  Sistema Nacional de Salut de Catalunya, volem regenerar el seu caràcter públic, pagat perseguint el frau fiscal, equitatiu, de qualitat, solidari i sostenible, transparent i amb participació democràtica real, volem que s’investigui de veritat la corrupció i que paguin els corruptes.

Es per tot axó que estem lluitant i ho seguirem fent fins aconseguir-ho, entre tots i totes podrem perquè som la immensa majoria.”.

Moltes gràcies també a Ivan Ortiz

Moltes gràcies també a Ivan Ortiz

Al final de la lectura es va posar de manifest la consciència clara que els ciutadans i ciutadanes, així com el personal professional de la salut tenen respecte a que les retallades són responsabilitat del Govern central però també de la Generalitat de Catalunya. Tothom tenia clar que Catalunya serà una Catalunya Social o no serà.

3 pensaments sobre “I. Èxit de la II Cadena Humana a l’hospital de la Vall d’Hebron

  1. Alternatives 17 Juny 2013 a les 21:43 Reply

    Reblogged this on altreseccionsindicals.

  2. […] El 15 de juny vam realitzar la II Cadena Humana a la Vall Hebron, podeu veure la notícia publicada al blog […]

  3. […] la resistència. Sanitària i laboral. El 15 de juny, un cordó combatiu, sanitari i solidari, rodejava per segon cop l’Hospital del Vall d’Hebron. La lluita per la sanitat pública […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: