Vint furgonetes i cent agents desallotgen el centre Federica Montseny de Madrid

Dins havia 14 persones protestant per l’intent de privatització del Centre. Van ser detingudes i portades a comissaria. Vegeu el diari Público.

Des de la Plataforma pel Dret a la Salut volem solidaritzar-nos amb els detinguts i expressem el nostre ferm rebuig a l’acció desproporcionada.

El Consejero de Sanidad de Madrid ha declarat: “Para defender la Ley y para preservar lo que es de todos, que es este centro de salud, la Policía actuó, los desalojó y practicó las detenciones que corresponden en derecho, que yo creo que es lo que tenía que hacer”.

Sí però… els tancats també defensaven el que és de tots. Un responsable polític hauria de ser més perspicaç i no crear alarma social; Madrid és un clam d’usuaris,  usuàries i professionals de la salut que pensen que el que s’està fent és un atemptat contra els serveis públics sanitaris. Afegim, de retruc, que amb una constitucionalitat molt dubtosa.

Perquè:

L’AFEM ha revelat avui [dijous dia 6] el que, en la seva opinió, és un “important avanç en a lluita contra la privatització de la gestió sanitària que vol dur a terme la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid”. No només perquè avui és el dia en què els metges presentaran davant els tribunals el recurs contra els plecs per externalitzar la gestió dels Hospitals Infanta Leonor (Vallecas), Infanta Sofia (Sant Sebastià dels Reis), Infanta Cristina (Parla), Hospital de l’Henares (*Coslada), Hospital del Sud-est (Arganda del Rei) i Hospital del Tajo (Aranjuez).

També perquè, segons indiquen, un Jutjat d’Instrucció de Madrid ha “iniciado diligències prèvies”en relació amb l’escrit presentat per AFEM en el qual “es posen en relleu irregularitats que poguessin ser constitutives de suposats delictes”. Aquestes diligències prèvies, diu el col·lectiu, “es refereixen a la gestió d’adjudicataris i de la Conselleria de Sanitat als tres hospitals externalitzats fins avui” (Valdemoro, Torrejón i Rei Juan Carlos).

“En estar sub iudice l’assumpte, hem de respectar el curs de les recerques, sense facilitar, de moment major informació. Confiem plenament en la justícia” afirma Fátima Brañas, portaveu de AFEM.

El col·lectiu de facultatius especialistes torna a incidir que les noves privatitzacions d’hospitals “no només no van a suposar un estalvi sinó que van a sortir més cares als madrilenys, perquè no asseguren la major qualitat real possible en l’atenció als pacients i a més vulneren normes des del punt de vista legal i es produeixen irregularitats que poguessin ser constitutives de suposats delictes”.

“Al conseller de Sanitat els arguments de no estalvi i de posar en risc la major qualitat de l’atenció al pacient possible no li han resultat suficients per replantejar-se el seu desgavellat pla. Tampoc la veu unànime dels professionals sanitaris i les societats científiques ni el clam de més d’un milió de ciutadans madrilenys. Només ens queda confiar en la justícia, i confiem”, ha concretat Brañas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: