Cadena al Clínic contra la privatització dissabte 29 de juny

cadenaClínic1

cadenaClínic2

lectura manifest Clínic

Manifest que es va llegir

 La direcció de l’hospital Clínic de Barcelona, amb el consentiment d’alguns “alts” professionals i encoratjats pel propi departament de Salut, estan explicant aquests dies el nou “model de govern” que volen implantar, model que suposaria fraccionar-lo en dues parts. Una societat “patrimonial” que seguiria sent pública i una altra encarregada de la gestió que funcionaria de forma autònoma amb “participació” d’alguns professionals (quins, no ho sabem).  Diuen: Volem blindar la nostra estructura de les decisions polítiques d’això nosaltres en diem fer gestió privada dels diners i patrimoni públic i eludir el control social i polític. És un pas més, aquesta vegada amb la “joia de la corona”, un dels millors hospitals de Catalunya,  de posar en mans privades els recursos públics.

Creiem que aquest centre i les seves consultes externes, formen part i s’han de integrar, a la resta de centres públics, a la xarxa d’assistència sanitària pública del nostre país. La fragmentació que volen imposar també en altres centres  és insostenible. És una estratègia que a més d’afavorir la corrupció, afavoreix l’encariment del servei a costa de la despesa. No oblidem que al lloc on l’assistència sanitària està més fragmentada (EEUU), la despesa burocràtica representa un 30% de la despesa total en serveis sanitaris. I per damunt de tot fragmenta l’atenció a la salut i no compleix l’objectiu del tractament integral de la població

Si  paguem amb els nostres impostos els serveis públics, la sanitat entre d’altres,  hem de tenir l’opció de participar i decidir com han de ser aquests serveis. Els hospitals i altres equipaments sanitaris pagats amb diners públics han de ser planificats al 100%  en la seva oferta tenint en compte les necessitats de la població i dirigits, gestionats i avaluats amb total transparència de forma democràtica.

No volem més trampes ni mentides, el que en diuen autogestió no és més que el repartiment de beneficis entre uns quants, és posar en mans privades els recursos públics i seguir impedint la participació real i democràtica de les parts implicades. Això la ciutadania i les  persones que hi treballem i sentim aquesta responsabilitat no ho permetrem.

Nosaltres paguem, nosaltres manem.

Ni fragmentació, ni privatització ni corrupció

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: