Hospital de Viladecans, una prova més del camí de privatització que ha agafat l’actual govern de Catalunya

Volen derivar un 25% dels serveis de caràcter públic que realitza entre la població de la zona cap a mans privades

L’Hospital de Viladecans, propietat de l’ICS, és  100% públic i presta serveis a una població de cinc municipis del Baix Llobregat amb 186.000 persones (Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues).

Hospital que és estimat i volgut tan pels ciutadans i ciutadanes d’aquest territori com pels seus representants polítics municipals. L’hospital és capdavanter en moltes millores,  innovacions de gestió clínica,  coordinació i sinèrgies (projecte DELTA) amb els altres serveis, també de l’CS, com  l’hospital de Bellvitge (per patologies o procediments molt complexes) com amb tota la Atenció Primària de la zona.

Ara ens assabentem pels diaris (el PAÍS dels dies 4 i 5 de juliol de 2013) que el CatSalut i el Departament de Salut vol rebaixar la categoria de l’hospital, que ara atent un 90% de les patologies d’aquests municipis, fins a que només atengui el 65%, derivant aquesta patologia a un hospital de Sant Boi, hospital privat propietat  del Parc Sanitari Sant Joan de Deu.

No deriven per raons d’eficiència

Es per motius econòmics ? NO, doncs segons el registre de preus hospitalaris per estada, a Viladecans un dia d’estada al hospital costa 1.754 euros, i a l’hospital de Sant Boi costa 1.932 euros. És per motius d’eficiència, millor coordinació, etc? NO doncs l’hospital de Viladecans ja està molt ben coordinat (projecte DELTA) amb els altres serveis sanitaris de la zona, que a més són tots públics al 100%, ja que són de la mateixa empresa  l’ICS, i per tant facilita aquesta coordinació.

Doncs per què deriven?

El motiu és, una vegada més, donar de menjar a la sanitat privada (aquí “con la iglesia hemos topado”, recordem que el Dr. Pomés és un alt dirigent també de l’Ordre de Sant Joan de Deu). Camí que ha emprès amb més força que mai fins ara l’actual govern: EULEN a l’Escala, CAPIO al Sagrat Cor, General de Catalunya i d’altres, Barnaclínic i ara Clínic sencer, aviat Sant Pau, Mútua de Terrassa, Clínica Plató, i tants d’altres.

Ens solidaritzem amb la lluita de la ciutadania

La Plataforma pel Dret a la Salut, manifestem el nostra total desacord amb aquestes intencions a Viladecans i amb aquest camí privatitzador dels nostres drets i expressem la nostra solidaritat amb els ciutadans i ciutadanes d’aquests municipis, amb els seus polítics que defensen els serveis públics i amb els treballadors i treballadores de l’hospital que junt amb el seu equip de direcció mèdica l’estan defensant.

 

Anuncis

One thought on “Hospital de Viladecans, una prova més del camí de privatització que ha agafat l’actual govern de Catalunya

  1. Josep 9 Juliol 2013 a les 08:38 Reply

    És escandalós

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: