SALVEM EL CAP DE ROGER DE FLOR!

SALVEM EL CAP DE ROGER DE FLOR!

Les administracions ho anomenen “optimització de recursos”. En realitat, es tracta de retallades que van soscavant el nostre sistema públic de salut. Les entitats veïnals de l’Eixample denunciem el desmantellament progressiu que han patit les especialitats mèdiques al CAP de Roger de Flor. Un desmantellament que, si no aconseguim impedir-ho, es podria consumar aquesta mateixa setmana.

Des de fa mesos, les especialitats que atenia la segona planta d’aquest centre – oftalmologia, reumatologia, traumatologia, ORL… – han anat desapareixent, o estan a punt de fer-ho, derivant aquests serveis a tot un seguit d’hospitals més o menys propers: Dos de Maig, Sant Pau, Puigverd. Aquesta dispersió, que ha suposat ja pèrdues de llocs de treball de metges i personal sanitari, suposa una pèrdua en la qualitat assistencial de què gaudien milers i milers de famílies de la Dreta de l’Eixample, Sagrada Família i Fort Pienc. I no només pel nivell professional, altament apreciat, dels equips que conduïen aquestes especialitats, sinó per la proximitat i l’atenció fluïda que dispensaven.

La derivació d’aquesta atenció cap a centres hospitalaris que són objecte de severes restriccions pressupostàries o tenen un futur incert representa un doble problema: significa un retrocés en el model d’èxit d’una atenció primària integral, propera i de qualitat, que permetia als hospitals desenvolupar la seva tasca específica… i suposa afegir-los, en el pitjor moment, pressió i riscos de saturació. Tot en detriment del servei públic i de les condicions laborals dels professionals de la salut.

Volem denunciar, a més a més, l’opacitat amb què s’ha estat portant aquest procés. Tant per part del Consorci Sanitari, en què participa l’Ajuntament de Barcelona, com des del mateix Institut Català de la Salut. Ni les entitats veïnals dels barris afectats han estat mai informades de res, ni se n’ha fet cap comunicació al Consell de Salut de l’Eixample. “Nocturnitat i traïdoria”, doncs, en la retallada d’una preuada conquesta del nostre veïnat.

Tampoc acceptem que se’ns vulgui enredar. Vet aquí que, potser per tapar aquesta atzagaiada, ens anuncien que la segona planta del CAP acollirà un servei d’atenció sexual i reproductiva, concentrat fins ara al CAP de Manso pel que fa a la demanda de tot l’Eixample. Benvingut sigui aquest servei, que tan llargament havíem reivindicat! Però, aquesta nova especialitat podia perfectament completar el ventall de serveis existents. La seva instal·lació no requereix en absolut – i, encara menys, justifica – la disgregació de les altres especialitats.

Per tant, ens adrecem a l’opinió pública, així com a les treballadores i treballadors de la salut, perquè exigeixin, amb nosaltres, que s’aturi immediatament el desballestament de les especialitats del CAP de Roger de Flor i es reverteixi el procés que, de manera insidiosa, ens ha dut fins aquest extrem. La salut pública és un dret i hauria de ser una prioritat dels governs. No ens deixem arrabassar allò que tant ha costat d’aconseguir!

AVV de la Dreta de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Família, Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni. Plataforma en defensa de la Salut.

10/07/2013

Anuncis

2 thoughts on “SALVEM EL CAP DE ROGER DE FLOR!

  1. […]                 AVV de la Dreta de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Família, Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni. Plataforma en defensa de la Salut. […]

  2. pablito1986 13 Juliol 2013 a les 20:44 Reply

    Reblogueó esto en En clave de nosotros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: