VILADECANS, UN ALTRE DESPROPOSIT?

El Doctor Capdevila ens envia l’original de la carta que va enviar a la Vanguardia, publicada però escapçada en determinades parts. Nosaltres la publiquem amb menció d’aquells paràgrafs que van ser modificats.

 sortjar la pastilleta Josep Ma Capdevila va néixer a Barcelona l’any 1928. És Doctor en Medicina i Cirurgia (1962) i Professor Associat de la Universitat de Barcelona (1987-1997). Té els títols oficials d’especialista en Cirurgia General, Cirurgia Cardiovascular i d’Angiologia i Cirurgia Vascular. Durant 10 anys (1963-1973) va estar al capdavant del Servei de Cirurgia Vascular a l’Hospital General d’Astúries (Oviedo), del qual també va ser nomenat Cap del Departament de Cirurgia. Des de 1974 fins al 1998 va ocupar el càrrec de Cap del Servei de Cirurgia Vascular a l’Hospital Universitari de Bellvitge, del qual va ser elegit i nomenat Director Mèdic des de 1980 fins 1987. Ha estat president electe de la Sociedad Española de Cirugía Vascular de la que, actualment, és President d’Honor i ha estat membre actiu de 14 societats científiques nacionals i estrangeres, havent estat, d’algunes d’elles, President o Membre d’Honor. Ha publicat 82 articles i 4 llibres sobre l’especialitat.
No us podeu perdre els seus dos últims llibres. Us els podeu baixar aquí:   www.acvbcn.com
També té un blog on podeu llegir allò que pensa: http://jmcapdevila.blogspot.com.es/
Vegem què deia el diari i què es va publicar

VILADECANS, UN ALTRE DESPROPOSIT?

El diari canvia el titol i posa HOSPITAL DE VILADECANS)

Sembla que el mes de juliol es l’època preferida pel CATSALUT, amagat amb les vacances i la forta calor, per anunciar mesures per “millorar” la sanitat publica del nostre país.

L’estiu d’ara fa dos anys va ser el clímax per retallar l’activitat dels hospitals, tancar llits, retallar guàrdies mèdiques i la paga doble de l’estiu….EL DIARI SUPRIMEIX TOTEL PARAGRAF….

I avui, dispara una canonada a la línia de flotació de l’àrea assistencial dita Metropolitana Sud del Baix Llobregat, un dels programes estrella d’en Xavier Corbella, endegant amb el programa DELTA tres nivells coordinats i acreditats d’assistència, entre la Primària, Viladecans i Bellvitge.

Fins ara, Viladecans era un hospital d’aguts (el diari diu AJUTS!!!) amb 598 professionals sanitaris, 105 llits, 5 quiròfans, 35 consultes i 47 boxes d’urgència, amb un promig de 170 urgències/dia, que l’any passat va tenir quasi 7.000 ingressos i realitzat 14.000 intervencions quirúrgiques.

I la sorprenent proposta del departament de Salut és reduir la qualificació i nivell d’aquest Hospital, fins ara Centre de referència d’aguts d’un ample territori, deixant-lo com a simple hospital bàsic de la Primària i derivant la cirurgia a l’Hospital de Sant Boi (centre privat concertat).

Aquí arribat, cal recordar que a l’informe preliminar del AIACS (Central de Balanços del GENCAT) consta una davallada general de l’activitat dels hospitals del ICS i sorprèn molt i molt, que precisament el de Viladecans sigui l’únic d’ells que mostra un creixement, tant de l’activitat d’altes com la quirúrgica, en termes de productivitat i eficiència.

Amb el degut respecte, se m’acut preguntar al Honorable Conseller quin és el rerefons de la seva proposta sobre Viladecans: un premi a la feina ben feta o simplement una barroera forma de traspassar l’assistència d’una població de 180.000 habitants cap un altre hospital privat, encara que concertat, que diuen està una mica buit de malalts….

Josep Mª Capdevila

Subscriptor, Barcelona

Anuncis

One thought on “VILADECANS, UN ALTRE DESPROPOSIT?

  1. Alternatives 22 Juliol 2013 a les 14:57 Reply

    Reblogged this on altreseccionsindicals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: