JORNADA DE LLUITA I TANCAMENT A L’HOSPITAL JOAN XXIII DE TARRAGONA

El company de la PDS Enric Feliu, va estar a Tarragona per manifestar la solidaritat dels col·lectius en defensa de la salut pública de Catalunya, va participar de la tancada i ens envia aquest article. Volem agrair, també, les fotografies de la Pepa Vives.

tancada tarragona 2A les cinc de la tarda del passat dia 30 de juliol, en Teo, tot  fent sonar la botzina, donava inici a les accions que el Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona  havia organitzat per a exigir la immediata recuperació de l’activitat sanitària habitual  a l’Hospital Joan XXIII.   El Hall de les instal·lacions hospitalàries es va convertir en el centre  neuràlgic de les activitats reivindicatives, amb una forta presencia de gent jove i de gent procedent de tot tipus de col·lectius veïnals i reivindicatius. A la  roda de premsa inicial es va destacar per una banda la manca d’informació per part de l’administració sanitària, en concret, el desconeixement de les llistes d’espera, i per altre banda xifres com els 145 llits menys l’any 2013 respecte l’any 2010 o els 197 llocs de treball que s’han perdut relacionats amb l’Hospital.

La primera xerrada de la tarda va correspondre a Cafèambllet. L’Albano Dante Fachin va explicar amb la seva expressivitat  natural i amb una gran facilitat pedagògica tota la recerca i investigació seguides per la seva revista envers els Hospitals de Blanes i Calella, i fent referència a  noms ja coneguts lamentablement per tots com Crespo, Bagó… Noms que també sorgiren a la segona de les xerrades, la que van oferir  sota el títol “desemmascarant els corruptesDavid Vidal, regidor de la CUP de Reus i Isabel Vallet, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya.  En David va relatar el cas INNOVA mentre que la Isabel ens parlà, entre d’altres aspectes, de la Comissió d’Investigació per a la Gestió de la Sanitat Pública del Parlament de Catalunya, la sociovergència sanitària o les portes giratòries. La solució que es va plantejar va ser la de la mobilització popular.

tancada tarragona 1

Abans del sopar popular, va tenir lloc l’actuació  del Cor Sageta de Foc començant amb el Cant de la Senyera i finalitzant amb els Segadors, aquest cop acompanyada la coral pels presents.

Va ser a les portes de l’Hospital on es va aprofitar per a reposar forces i seguir debatent ara ja en grups petits sobre com s’havia iniciat la jornada. Apart de la gent de Tarragona ciutat, havien comparegut gent de Valls, Reus o El Vendrell.

El cantautor Fito Luri va ser la segona actuació musical de la nit per anar obrint boca per al darrer acte de la nit, la projecció del documental de SICOM i HOW , “La Salut, el negoci de la vida”, presentat pel Josep Cabayol. Ja era ben entrada la matinada quan una cinquantena de  sacs de dormir de dormir es desplegaren ocupant tot el terra del Hall de l’Hospital i espais enjardinats de l’entrada.

Desprès de despertar-nos sota la pancarta “Si ens retallen la sanitat, ens retallen la vida”, i l’esmorzar on es va repassar el ressò de la tancada als mitjans de premsa local, el plat fort va ser la xerrada “La Salut de la Sanitat a Tarragona”. Els tres ponents, Teo Meyayo, Conxi Detera i Gemma Ortega, es reiteraran en la falta d’informació i dades sobre la qualitat de l’assistència sanitària. Incidint en les retallades efectuades aquests darrers anys als pressupostos de l’ICS i la consegüent reducció de la inversió a l’Hospital Joan XXIII, es centraren en els cost de llit per dia en els diferents hospitals de Tarragona. Dels 742 euros per llit i dia de l’Hospital Joan XXIII o 750 euros del Pius Hospital de Valls, fins als 908 euros de l’Hospital Sant Joan de Reus, passant pels 805 euros del de Santa Tecla. També la realitat més crua: el dia 29 encara restaven dos pacients d’urgències pendents de llits. La constatació, lògica per altre banda, que les altes prematures suposaven reingressos més freqüents.

Per a la cloenda de la jornada de lluita s’organitzà una cercavila per l’interior de l’Hospital i el compromís de que el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona seguirà en la lluita.

Anuncis

One thought on “JORNADA DE LLUITA I TANCAMENT A L’HOSPITAL JOAN XXIII DE TARRAGONA

  1. Alternatives 11 Agost 2013 a les 01:21 Reply

    Reblogged this on altreseccionsindicals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: