Ens informen: CAP Dr Barraquer Sant Adrià

Les companyes i companys de Sant Adrià ens informen de com estan organitzats per defensar la salut pública i de quina és la situació concreta del seu Cap. Des de la redacció del blog volem felicitar-los i alhora encoratjar a tots els col·lectius que estan en la seva situació a que es coordinin entre ells. Per fer-ho podeu escriure al mail de la PDS: peldretalasalut@gmail.com i us posarem en contacta els uns amb els altres.

vergara sanidad

Com treballem

Estem organitzats per una comissió mixta formada per treballadors de lCAP i usuaris; amb un Secretariat que es cuida de la coordinació i comunicació.

De forma general lluitem contra les retallades en atenció, mitjans i medicines, tant per a crònics, com per tractaments hospitalaris i temporals. Lluitem, així mateix, contra la privatització de la Sanitat Pública.

Realitzem concentracions d’usuaris i treballadors en el hall del CAP  tots els divendres de 12,00 a 12,30h, allà  es  donen xerrades i comunicats sobre el tema per tots dos col·lectius.

Estem realitzant una recollida de signatures –ja n’hem aconseguit més de 5.000–. En relació a aquestes signatures desitjaríem coordinar-nos amb uns altres CAP’S perquè també ho facin, amb vista a poder-les lliurar en el Parlament amb una petició concreta per paralitzar les retallades i la privatització de la Sanitat Pública. Podria ser acompanyada per una marxa o manifestació des de tots els CAP’S, bé de tota la província o per Comarques, és qüestió de consensuar-ho.

Tenim en estudis realitzar alguna manifestació a la nostra ciutat.

Les retallades més significatives del nostre Cap 

Llistes d’espera : Metges de família entre 3 i 4 setmanes.

Especialistes, entre 4 i cinc mesos. Radiologia: de 6 radiòlegs, han quedat 2, i només informen les de traumatòleg.

Oftalmologia: Per a l’exploració de “fons d’ulls”, amb un curset accelerat de d’1,50 hores als metges de família, ho han de fer ellssense més preparació.

Metges de família; en baixa o vacances, no els posen substitut.

La derivació de malalts de la Sanitat Pública a la privada suposa una elevada facturació de la privada, entenem que seria bo invertir la qüestió. Que aprofitant els mitjans materials i estructurals de la Sanitat Pública, els utilitzes la privada pagant el mateix preu que ara cobren de la pública. Així seria viable la Sanitat Pública.

També considerem que els Gerents, Directors i altres alts càrrecs, no siguin polítics, sinó personal ben qualificat sense cap adscripció política, que accedeixin als càrrecs en funció de mèrits i coneixements professionals.

Una altra qüestió que també vam fer va ser presentar una moció en defensa de la Sanitat Pública en el Ple de l’Ajuntament, cosa que ens va ser acceptada i aprovada, amb l’abstenció de PP i CIU, no podia ser d’una altra forma, ja que això va contra els seus “interessos”.

Estem oberts a suggeriments que puguin potenciar les nostres accions de lluita.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: