Proposem a tots el col·lectius una trobada general en defensa de la Salut Pública per tothom, sense exclusions ni repagaments

sanitat-manifestacio-contra-retallades-govern-CIU-generalitat-2

La PDS fa la proposta d’una trobada el 9 de novembre a tots els col·lectius, a totes les plataformes, les que defensen els seus Centres d’Atenció Primària, les que lluiten contra les retallades als seus hospitals, les que estan en contra del decret d’exclusió que priva d’atenció a les persones immigrants, les que estan en contra de tots els repagaments. A totes elles les cridem a organitzar una trobada general que vagi més enllà dels col·lectius al que pertanyen. 

Perquè:

Les agressions i el desmuntatge del Sistemes Públics i els drets ciutadans s’estan accelerant. En el àmbit de la salut el govern de Madrid les executa d’una manera brutal. mentre que a Catalunya el procés s’ha vingut realitzant de forma lenta i insidiosa des de ja fa molts anys i darrerament s’accelera de forma alarmant.

Privatitzen perquè conceben la salut de les persones com un negoci privat. Amb aquest procés els governs demostren cada dia que no estan al servei de les persones i de tot el país, sinó dels interessos dels bancs i de les grans empreses sanitàries.

D’altre banda, el nostre horitzó de protestes i defensa és un servei de salut públic, universal, equitatiu i de qualitat, recordem que això vol dir:

-Finançat pels impostos (solidaris i evitant el frau fiscal): no als copagaments.

-Sistema públic universal, sense exclusió de cap persona i equitatiu: Sanitat per a tothom. No a les exclusions sanitàries.

-Sistema totalment públic, acabar amb la transferència dels nostres diners  a entitats privades que fan negoci amb la salut. Si cal nacionalitzarem tot el sistema de salut: Cal negar-se a ser derivat i atesos a entitats privades.

-Participació real i democràtica en el sistema de professionals, ciutadanes i ciutadans, codi ètic per evitar la corrupció i transparència absoluta dels recursos i els resultats en salut. Nosaltres paguem, nosaltres manem.

-Primacia en el Sistema de l’Atenció Primària, amb més autonomia dels professionals, importància  de la prevenció i protecció de la salut: Diem no a la medicalització i recurs creixent als medicaments que respon a interessos de grans companyies sanitàries.

Aquest es el nostre horitzó, però en aquest camí, ara toca defensar i millorar el que tenim, defensar-nos de les agressions, les privatitzacions i el desmuntatge del sistema públic.

-Diem No al nou copagament (repagament) de fàrmacs de dispensació hospitalària.

-En oposem a les derivacions, amb excuses diverses,  des del sistema públic a centres privats que fan negoci: cas de l’hospital Clínic cap el Sagrat Cort, Sant Pau, Mataró a la Plató, Tarragona, Viladecans a Sant Boi i d’altres. No volem ser atesos a centres privats.

-No acceptem les retallades de drets laborals i pèrdua de recursos i personal en el sistema sanitari, els treballadors de la sanitat   han d’estar motivats i ben retribuïts per donar qualitat

– Denunciem la pèrdua de serveis, tancaments (CAPS, plantes de centres, etc), intents de privatitzacions (ni de patrimoni ni de gestió que es un primer pas) com els intents a l’hospital Clínic i Sant Pau, les “joies de la corona” (catalana)

-Denunciem la possible pèrdua de poder adquisitiu amb l’anunciata reforma de les pensions i altres prestacions, que pot repercutir en la salut i qualitat de vida de la gent gran, malalts crònics i aturats.

-Cal seguir denunciant i demanant que els corruptes siguin jutjats i castigats.

Som molta gent, moltes entitats i col·lectius que estem lluitant des de fa temps per defensar aquests drets, protegir i millorar el nostre sistema de salut públic, amb lluites a nivell de centres, de pobles i comarques  d’arreu de Catalunya, ciutadans i ciutadanes junt a treballadors i professionals sanitaris. Ara, en front de la creixent escomesa dels governs, cal que ens coneixem i ens coordinem millor, seguint amb les lluites  concretes a nivell de territori i de centres, però també, aprenent uns dels altres i coordinant lluites comunes.

Si no ho fem ara la historia i els nostres fills i nets ens ho retraurien algun dia. Com diuen els de Madrid, “la Sanitat (i la Salut) no es ven (no es privatitza), es defensa”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: