LA INFORMÀTICA I L’ICS

Reproduïm pel seu interès el comunicat del “Grupo de Trabajo InformàTICS. Com podreu veure les retallades i les privatitzacions en matèria de salut tenen múltiples cares. I, com diuen alguns economistes: tota crisi és en realitat una oportunitat pel canvi creatiu, per la remodelació d’estructures caduques. Però nosaltres estem legitimats per pensar que les crisis que no  causen els treballadors són els primers que les pateixen. Que l’oportunitat rau en comprar patrimoni públic per fer negocis privats. 

Privatitzant per privatitzar

La gran privatització que s’està duent a terme amb total impunitat actualment és la dels departaments informàtics de tota la Generalitat de Catalunya. Fou pensada durant els dos anys 2010-2012 en que la Generalitat era governada a mitges entre CIU i PP. Just signar-se la privatització, CIU convoca noves eleccions. El negoci dels 1000 milions d’euros que engloba, ja se l’havien repartit i ben repartit.

Un dels departaments que per culpa d’això serà completament desballestat i els seus treballadors seran precaritzats serà el Departament d’Informàtica de l’ICS.

Els diàlegs competitius en els quals es basen per a la privatització, formen part del més ignominiós acte de sabotatge realitzat des de dins a les institucions de govern catalanes. La informàtica, un dels puntals que basteixen el futur de la societat i una veritable estructura d’estat s’ha venut en una subhasta sense igual a empreses, totes elles de dubtosa reputació. Empreses entre les quals destaquen Everis (el president de la qual és l’exministre d’Aznar Eduardo Serra), Seidor (empresa en la qual treballa el cunyat d’Artur Mas). Totes elles, campiones en treball precari, falta d’escrúpols envers els treballadors i líders en subcontractacions piramidals. Elles són les que controlaran els sistemes informàtics de l’ICS i de tota la Generalitat.

Per més inri, els representants de l’ICS manifesten que es carreguen el departament sabent que la seva desaparició no aportarà cap benefici ni econòmic ni tecnològic! Que fins hi tot l’assistència tècnica perdrà efectivitat! I a més a més, els treballadors i el seu valor afegit que duran tants anys han treballat per l’ICS quedaran en mans de no se sap qui i no se sap com! Vaja, que privatitzen per privatitzar.

Si davant aquesta manca d’arguments raonables, que no justifiquen en cap cas la privatització, la segueixen tirant endavant, que carai volen que pensem?

Podeu veure més continguts i informació al seu blog http://gdtinformatics.weebly.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: