Hi ha més motius dels què pensem davant la manca d’immunodepressors?

Ja fa dies que des de la PDS, Dempeus i Sicom venim publicant articles per explicar la manca de productes farmacèutics que estem constatant. Alertàvem dels casos més greus, aquells que significaven la vida o la mort pels qui els necessitaven. En general però, això passa en tots aquells medicaments cars. I explicàvem perquè passava. Ara Sicom afegeix un element que complica més la situació: una comunicació del col·legi de farmacèutics ens fa pensar que també existeixen motius especulatius darrere l’escasedat de fàrmacs. És així? Si així fos seria escandalós.

tome2pildoras

Proveïment irregular de certs medicaments

En els darrers anys, a causa d’un servei d’aprovisionament irregular, les oficines de farmàcia tenen problemes per subministrar alguns medicaments. El Col·legi treballa per trobar solucions al problema i dur a terme les actuacions necessàries per restablir la garantia de servei al ciutadà en la cadena del medicament.

En diverses ocasions hem informat que ha arribat a les nostres orelles el rumor de la realització d’activitats relacionades amb la venda a l’engròs de medicaments destinats al circuit d’exportació que la legislació vigent prohibeix i que a més poden agreujar les situacions de falta d’abastiment.

Recordem que l’oficina de farmàcia només pot dispensar medicaments al públic en la mateixa oficina o en una farmaciola vinculada i proveir medicaments als dipòsits vinculats que el Departament de Salut hagi autoritzat. Així, doncs, les entitats de distribució no poden adquirir medicaments de les oficines de farmàcia ni aquestes poden distribuir-ne a altres oficines de farmàcia, perquè per fer això cal tenir una autorització administrativa. Tampoc es poden fer enviaments de medicaments fora del territori nacional.

D’altra banda, les entitats de distribució estan obligades a proporcionar informació a l’AEMPS sobre la llista de medicaments que subministren a les oficines de farmàcia, i els laboratoris tenen la mateixa obligació pel que fa als medicaments que subministren als magatzems de distribució.

Per evitar situacions de falta de proveïment, tots els sectors que intervenen en la cadena del medicament fins que arriba a l’usuari final, tenen obligació de garantir la continuïtat en la prestació del servei i el subministrament d’aquest.

Per aquesta raó, a més de manifestar-se contrari a qualsevol activitat il·lícita dels seus col·legiats, el Col·legi fa constar que la participació indirecta en el circuit d’exportació de medicaments pot afectar negativament la qualitat de la prestació farmacèutica i també el prestigi del col·lectiu professional. En el marc de les competències disciplinàries que li atorguen els Estatuts col·legials, actuarà proactivament i amb fermesa contra aquells que estiguin implicats en aquestes pràctiques i col·laborarà amb l’Administració en la detecció de les actuacions irregulars.

Comunicats publicats en què recordàvem les normes que regulen l’activitat de les oficines de farmàcia, la infracció de les quals comporta sancions disciplinàries d’imports molt elevats

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: