LLISTES D’ESPERA I EXCLUSIÓ SANITÀRIA

Dimarts passat la PDS vam fer un acte per presentar els abusos que es donen en les llistes d’espera i explicar com aquestes serveixen per traspassar usuaris de la sanitat pública a la privada amb la consegüent despesa que això representa per els pacients, més de 9 mil euros en els casos que coneixem.
Però la sanitat pública pateix de més coses, també ens trobem davant de l’exclusió sanitària que afecta tant a persones immigrants com als ciutadans nacionals. Per exposar tots aquests fets vam comptar amb intervencions de SICOM, PDS de Terrassa, Sap Muntanya-PDS i PASUCAT. Podreu sentir les seves intervencions en els fitxers que us adjuntem més a sota.
Intervenció de PASUCAT

Intervenció de PASUCAT

Pep Martí va agrair a SICOM la posada en imatges dels diversos casos que anem recollint. En diverses intervencions va explicar que 80 mil persones estan pendents d’intervenció en els 14 procediments d’urgència i l’avaluació que fem de les persones inclosos en totes les llistes d’espera arriba a més de 200 mil persones. Creiem, també, que els temps d’espera que el Departament de Salut ofereix, temps promig, amaga els extrems de situacions que van molt més enllà de les dades que ens expliquen. Podeu trobar algunes d’aquestes dades en els articles anteriors que hem publicat.

Pep Martí es va referir al fracàs del Pacte Nacional de Salut proposat pel Conseller Boi Ruiz. No només es despenjen els partits d’esquerra i els sindicats sinó també la patronal perquè no entén que la sanitat pública faci competència a la privada oferint intervencions de qualitat i gratuïtes. Això explica, creiem, bona part dels mecanismes de les llistes en els centres concertats. Nou mesos impulsant un pacte que acaba en fracàs estrepitós hauria de servir perquè el Conseller dimitís.

Sap Muntanya – PDS i la PDS de Terrassa van explicar com treballen en el territori les llistes, com acompanyen, assessoren i ajuden a denunciar els casos quan cal. Tant en els casos nacionals com en els dels ciutadans estrangers.

20140318_202739_resizedIco de PASUCAT en una breu intervenció va saber explicar com els mecanismes del Real Decreto del govern del PP estan afectant a la ciutadania en general. Com la Generalitat és còmplice en orquestrar la confusió i la dura batalla que porten contra la desinformació que es dóna en els centres d’urgència. Desinformació mal intencionada perquè ni tan sols se cenyeix a la legalitat: en els seus aspectes repressius va més enllà de la legalitat. Per demostrar-ho va presentar els diversos cartells “informatius” que es pengen en el Clínic i com els acords als que s’arriba amb la direcció són contínuament vulnerats. Com es produeixen “errors” i baixes de persones en els registres informàtics. I com l’acompanyament a les persones vulnerables redreça situacions injustes.

Cabayol de la PDS i SICOM va explicar com els dos últims vídeos que ha penjat Youtube han estat censurats per denúncia. Diu que ells no en tenen constància i que si algú vol presentar plet judicial que ho faci perquè tenen totes les proves, estan ben documentats, i el guanyaran. Que es podran tornar a veura perquè els penjaran a Vimeo. Anuncià que la setmana que ve a la casa Golferichs de Barcelona es tornarà a projectar el documental que ha presentat avui i el 16 d’abril a l’Hospitalet, al Centre Cultural de Bellvitge.

Intervenció inicial de Pep Martí

Comentaris al documental i presentació de la intervenció de PASUCAT

Intervenció d’Ico de PASUCAT

Intervenció de Jaume de la PDS de Terrassa

Intervenció d’Àngels de Sap Muntanya PDS

FINALMENT

Diversos companys i companyes de la resta de l’Estat, que rettuitegen els nostres tuitts i segueixen el nostre blog, ens han demanat si els podem traduir els articles que anem publicant. Nosaltres pensem que la solidaritat entre els diversos pobles de l’Estat no pot ocultar que aquests pobles s’expresen en llengües diverses. Però la llengua no pot ser un entrebanc ni per la lluita comuna ni per l’amistat entre els pobles. Per tant a partir d’ara, al marge de que diversos navegadors ofereixen traducció instantània, nosaltres traduirem els nostres escrits en el mateix post en que es publiquen.

VERSIÓN EN CASTELLANO

Diversos compañeros y compañeras del resto del Estado, que rettuitean nuestros tuitts y siguen nuestro blog, nos han pedido si les podemos traducir los artículos que vamos publicando. Nosotros pensamos que la solidaridad entre los diversos pueblos del Estado no puede ocultar que estos pueblos se expresan en lenguas diversas. Pero la lengua no puede ser una traba ni para la lucha común ni para la amistad entre los pueblos. Por tanto a partir de ahora, al margen de que varios navegadores ofrecen traducción instantánea, nosotros traduciremos nuestros escritos en el mismo post en que se publican.

El pasado martes la PDS hicimos un acto para presentar los abusos que se dan en las listas de espera y explicar cómo estas sirven para traspasar usuarios de la sanidad pública a la privada con el consiguiente gasto que esto representa para los pacientes, más de 9 mil euros en los casos que conocemos.
Pero la sanidad pública sufre de más cosas, también nos encontramos ante la exclusión sanitaria que afecta tanto a personas inmigrantes como a los ciudadanos nacionales. Para exponer todos estos hechos contamos con intervenciones de SICOM, PDS de Terrassa, Sap Muntaña-PDS y PASUCAT. Podréis oir sus intervenciones en los ficheros que os adjuntamos más abajo (que lamentablemente no estamos en condiciones de traducir, aunque la de PASUCAT sí por estar en castellano)

Pep Martí agradeció a SICOM la puesta en imágenes de los varios casos que vamos recogiendo. En varias intervenciones explicó que 80 mil personas están pendientes de intervención en los 14 procedimientos de urgencia y la evaluación que hacemos de las personas incluidos en todas las listas de espera llega además de 200 mil personas. Creemos, también, que los tiempos de espera que el Departamento de Salud ofrece, tiempo promedio, esconde los extremos de situaciones que van mucho más allá de los datos que nos explican. Podéis encontrar algunas de estos datos en los artículos anteriores que hemos publicado. (I si quereis os los mandamos traducidos)

Pep Martí se refirió al fracaso del Pacto Nacional de Salud propuesto por el Consejero Boi Ruiz. No sólo se descuelgan los partidos de izquierda y los sindicatos sino también la patronal porque no entiende que la sanidad pública haga competencia a la privada ofreciendo intervenciones de calidad y gratuitas. Esto explica, creemos, buena parte de los mecanismos de las listas en los centros concertados. Nueve meses impulsando un pacto que acaba en fracaso estrepitoso tendría que servir porque el Consejero dimitiera.

Sap Muntaña – PDS y la PDS de Terrassa explicaron cómo trabajan en el territorio las listas, cómo acompañan, asesoran y ayudan a denunciar los casos cuando hace falta. Tanto en los casos nacionales como en los de los ciudadanos extranjeros.

Ico de PASUCAT en una breve intervención supo explicar como los mecanismos de Real Decreto del gobierno del PP están afectando a la ciudadanía en general. Cómo la Generalitat es cómplice al orquestar la confusión y la dura batalla que afrontan contra la desinformación que se da en los centros de urgencia. Desinformación mal intencionada porque ni siquiera se ciñe a la legalidad: en sus aspectos represivos va más allá de la legalidad. Para demostrarlo presentó los diversos carteles “informativos” que se cuelgan en el Clínico y cómo los acuerdos a los que se llega con la dirección son continuamente vulnerados. Cómo se producen “errores” y bajas de personas en los registros informáticos. Y cómo el acompañamiento a las personas vulnerables endereza situaciones injustas.

Cabayol de la PDS y SICOM explicó cómo los dos últimos vídeos que ha colgado en Youtube han sido censurados por denuncia. Dice que ellos no tienen constancia y que si alguien quiere presentar pleito judicial que lo haga porque tienen todas las pruebas, están muy documentados, y lo ganarán. Que se podrán volver a ver porque los colgarán en Vimeo. Anunció que la semana que viene en la casa Golferichs de Barcelona se volverá a proyectar el documental que ha presentado hoy y el 16 de abril en  Hospitalet, en el Centro Cultural de Bellvitge.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: