La privada vol penetrar a l’Hospitalet i a Sant Joan Despí

Els membres dels comitès d’empresa del Consorci Sanitari Integral denuncien una maniobra per oferir les instal·lacions a clients de la sanitat privada

La diputada d’ICV-EUiA Lorena Vicioso fiscalitzarà al Parlament el possible aprofitament de l’hospital Moisès Broggi per part d’empreses privades

La diputada d’ICV-EUiA Lorena Vicioso fiscalitzarà al Parlament els intents d’introduir oferta sanitària privada al Consorci Sanitari Integral (CSI), del qual depenen els hospitals General de l’Hospitalet, en aquesta ciutat, i Moisès Broggi, a Sant Joan Despí. La diputada, que és membre de la comissió de Salut, ha anunciat que la setmana vinent presentarà una bateria de preguntes després de reunir-se amb una trentena de representants dels comitès d’empresa d’ambdós centres. Els professionals han denunciat que la setmana passada van tenir coneixement de forma inoficial per part de la direcció que s’havia constituït una empresa amb la intenció de fer ús de les instal·lacions per atendre clients privats. Així ho han narrat en una reunió que Vicioso ha mantingut amb ells en el marc d’una visita que tant ella com Joan Mena, també parlamentari d’ICV-EUiA, estan fent aquest divendres al Baix Llobregat. Acompanyaven a Vicioso la responsable de Salut d’EUiA, Lola Castro, i el coordinador a la comarca, Sergio Gómez.

L’hospital Moisès Broggi va ser estrenat el 2010 i va contribuir de forma decisiva a descongestionar el sistema de salut públic del Baix Llobregat sud i especialment de Bellvitge. El centre dóna servei a diverses grans ciutats, com Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern o Sant Vicenç dels Horts. Però des de l’arribada al govern de CiU tant el Broggi com l’hospital General de l’Hospitalet (ambdós depenen del CSI) han patit, com tants altres centres, les retallades.
Així li ho han narrat els i les representants dels comitès d’empresa d’ambdós centres, que han lamentat una situació molt insostenible al servei d’urgències del Broggi, el tancament de 120 dels 180 llits i d’un quiròfan d’urgències durant l tarda a l’hospital General de l’Hospitalet.

Però més enllà d’aquestes retallades, els i les professionals han denunciat que la setmana passada van tenir coneixement de forma inoficial i mitjançant l’anunci de membres de la direcció que alguns facultatius estaven preparant una empresa privada amb la intenció d’elaborar una acord amb el CSI per tal de poder usar les instal·lacions sanitàries per atendre pacients privats d’aquesta nova empresa. Els i les membres dels comitès d’empresa han traslladat a Vicioso, Castro i Gómez la seva inquietud davant de la possibilitat que aquesta maniobra es consumi i serveixi per espoliar un equipament que, malgrat ser un consorci, ha estat finançat amb diners públics i forma part de la xarxa del CatSalut.

Una “conquesta de la ciutadania” amenaçada d’espoli
Davant d’això, Vicioso ha anunciat que la setmana entrant presentarà una bateria de preguntes per demanar explicacions. Lola Castro, per la seva banda, ha lamentat la situació en què es troba “un hospital de referència de tot el Baix Llobregat, que va ser una conquesta de la ciutadania” que ara pateix un procés de “precarització dins de la política d’ofensiva brutal de la conselleria de Salut contra la sanitat pública i els treballadors del sector”.

“Potenciar la privatització de la salut pública i parasitar-la: aquest és el model que volen imposar des de la conselleria de Salut”, ha lamentat Castro, que ha recordat que el Broggi “no deixa de ser un equipament públic”. Davant d’aquesta amenaça, la responsable de Salut d’EUiA ha animat a sumar els esforços de “treballadors, polítics, plataforma, i entitats veïnals: és el camí; si no, no guanyarem aquesta batalla”, ha conclòs.

 

Traduïm perquè…

Diversos companys i companyes de la resta de l’Estat, que rettuitegen els nostres tuitts i segueixen el nostre blog, ens han demanat si els podem traduir els articles que anem publicant. Nosaltres pensem que la solidaritat entre els diversos pobles de l’Estat no pot ocultar que aquests pobles s’expresen en llengües diverses. Però la llengua no pot ser un entrebanc ni per la lluita comuna ni per l’amistat entre els pobles. Per tant a partir d’ara, al marge de que diversos navegadors ofereixen traducció instantània, nosaltres traduirem els nostres escrits en el mateix post en que es publiquen.

VERSIÓN EN CASTELLANO

Diversos compañeros y compañeras del resto del Estado, que rettuitean nuestros tuitts y siguen nuestro blog, nos han pedido si les podemos traducir los artículos que vamos publicando. Nosotros pensamos que la solidaridad entre los diversos pueblos del Estado no puede ocultar que estos pueblos se expresan en lenguas diversas. Pero la lengua no puede ser una traba ni para la lucha común ni para la amistad entre los pueblos. Por tanto a partir de ahora, al margen de que varios navegadores ofrecen traducción instantánea, nosotros traduciremos nuestros escritos en el mismo post en que se publican.

Los miembros de los comités de empresa del Consorcio Sanitario Integral denuncian una maniobra para ofrecer las instal·lacions a clientes de la sanidad privada

La diputada de ICV-EUiA Lorena Vicioso fiscalizará en el Parlamento el posible aprovechamiento del hospital Moisès Broggi por parte de empresas privadas

La diputada de ICV-EUiA Lorena Vicioso fiscalizará en el Parlamento los intentos de introducir oferta sanitaria privada en el Consorcio Sanitario Integral (CSI), del cual dependen los hospitales General del Hospitalet, en esta ciudad, y Moisès Broggi, en Sant Joan Despí. La diputada, que es miembro de la comisión de Salud, ha anunciado que la próxima semana presentará una batería de preguntas después de reunirse con una treintena de representantes de los comités de empresa de ambos centros. Los profesionales han denunciado que la semana pasada tuvieron conocimiento de forma inoficial por parte de la dirección que se había constituido una empresa con la intención de hacer uso de las instal·lacions para atender clientes privados. Así lo han narrado en una reunión que Vicioso ha mantenido con ellos en el marco de una visita que tanto ella como Joan Mena, también parlamentario de ICV-EUiA, están haciendo este viernes en el Baix Llobregat. Acompañaban a Vicioso la responsable de Salud de EUiA, Lola Castro, y el coordinador a la comarca, Sergio Gómez.

El hospital Moisès Broggi fue estrenado el 2010 y contribuyó de forma decisiva a descongestionar el sistema de salud público del Baix Llobregat sur y especialmente de Bellvitge. El centro da servicio en varias grandes ciudades, como Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern o Sant Vicenç dels Horts. Pero desde la llegada en el gobierno de CiU tanto el Broggi como el hospital General del Hospitalet (ambos dependen del CSI) han sufrido, como tantos otros centros, los recortes.

Así se lo han narrado los y las representantes de los comités de empresa de ambos centros, que han lamentado una situación muy insostenible al servicio de urgencias del Broggi, el cierre de 120 de las 180 camas y de un quirófano de urgencias durante l tarda en el hospital General del Hospitalet.

Pero más allá de estos recortes, los y las profesionales han denunciado que la semana pasada tuvieron conocimiento de forma no oficial y mediante el anuncio de miembros de la dirección que algunos facultativos estaban preparando una empresa privada con la intención de elaborar una acuerdo con el CSI para poder usar las instal·lacions sanitarias para atender pacientes privados de esta nueva empresa. Los y las miembros de los comités de empresa han trasladado a Vicioso, Castro y Gómez su inquietud ante la posibilidad que esta maniobra se consume y sirva para expoliar un equipamiento que, a pesar de ser un consorcio, ha sido financiado con dinero público y forma parte de la red del CatSalut.

Una “conquista de la ciudadanía” amenazada de expolio

Ante esto, *Vicioso ha anunciado que la semana entrante presentará una batería de preguntas para pedir explicaciones. Lola Castro, por su parte, ha lamentado la situación en que se encuentra “un hospital de referencia de todo el Baix Llobregat, que fue una conquista de la ciudadanía” que ahora sufre un proceso de “*precarització dentro de la política de ofensiva brutal de la consejería de Salud contra la sanidad pública y los trabajadores del sector”.

“Potenciar la privatización de la salud pública y parasitar-la: este es el modelo que quieren imponer desde la consejería de Salud”, ha lamentado Castro, que ha recordado que el Broggi “no deja de ser un equipamiento público”. Ante esta amenaza, la responsable de Salud de EUiA ha animado a sumar los esfuerzos de “trabajadores, políticos, plataforma, y entidades vecinales: es el camino; si no, no ganaremos esta batalla”, ha concluido.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: