Dit i fet, “traspassar les fronteres de les xarxes socials”

Dit…

Ens ho explica Enric Feliu, present en el vermut de presentació que va fer cafèambllet

Aquest Diumenge de Rams el local d’Aurea Social, al carrer Sardenya de Barcelona, ha acollit la presentació en societat de “Cafèambllet”, un projecte periodístic alternatiu als mass media dependents del poder econòmic. Com ha estat possible? Només amb la col·laboració en el finançament de 1619 mecenes i la distribució que faran a partir de dimarts 15 d’abril, i per tot el país, tot un conjunt de voluntaris. Seran 145.000 exemplars, 2.000 més dels que edita La Vanguardia líder a Catalunya segons l’OJD.

 “Canviar les coses es possible” ha afirmat Marta Sibina. I per assolir aquest objectiu cal superar l’abast de les xarxes existents. Cal denunciar, donar visibilitat a les mobilitzacions que moltes vegades els mitjans de comunicació habituals ignoren i finalment mostrar a la societat que existeixen alternatives. El dret a la informació no pot restar doncs en mans de mitjans mediatitzats pel capital. La portada del primer número és molt significativa. Malgrat això encara resten dins aquests mitjans grans professionals conscienciats que cada dia lluiten per oferir una veritable informació.

 Tot seguit, l’Albano Dante va analitzar l’enquesta realitzada als mecenes o col·laboradors en el finançament del projecte. Cal destacar que un dels resultats va ser la necessitat de major atenció mediàtica en sanitat envers les llistes d’espera, per damunt del dret a la vivenda o l’ensenyament públic.

 “No es tracta de saber sinó de compartir”. Curiosament, una de les conclusions de l’enquesta realitzada als mecenes fou descobrir el desconeixement per part de molts d’ells de mitjans que ja estan fent una tasca periodística al costat dels moviments socials: La Marea, La Directa, Diagonal o els mateixos companys i amics de SICOM.

 Pel que fa al contingut… descobriu-lo. Apart de la redacció de Cafè amb Llet, hi podreu trobar el Josep Cabayol, l’Àngels Martínez Castells o la Nines Maestro, pel que fa a persones vinculades a la mobilització en l’àmbit sanitari. També l’Ada Colau… ah i Walt Whitman i G.K. Chesterton! que tot i aquests darrers no ser actuals, sí que segueixen vigents en el mon d’avui.

 No és un projecte d’un dia. Caldrà més col·laboració en el temps i per tant: llegiu, compartiu i… col·laboreu.

…Fet

20140415_104813

 

20140415_103331

 

20140415_102904

 Traduïm perquè…

Diversos companys i companyes de la resta de l’Estat, que rettuitegen els nostres tuitts i segueixen el nostre blog, ens han demanat si els podem traduir els articles que anem publicant. Nosaltres pensem que la solidaritat entre els diversos pobles de l’Estat no pot ocultar que aquests pobles s’expresen en llengües diverses. Però la llengua no pot ser un entrebanc ni per la lluita comuna ni per l’amistat entre els pobles. Per tant a partir d’ara, al marge de que diversos navegadors ofereixen traducció instantània, nosaltres traduirem els nostres escrits en el mateix post en que es publiquen.

VERSIÓN EN CASTELLANO

Diversos compañeros y compañeras del resto del Estado, que rettuitean nuestros tuitts y siguen nuestro blog, nos han pedido si les podemos traducir los artículos que vamos publicando. Nosotros pensamos que la solidaridad entre los diversos pueblos del Estado no puede ocultar que estos pueblos se expresan en lenguas diversas. Pero la lengua no puede ser una traba ni para la lucha común ni para la amistad entre los pueblos. Por tanto a partir de ahora, al margen de que varios navegadores ofrecen traducción instantánea, nosotros traduciremos nuestros escritos en el mismo post en que se publican.

Dicho…

Nos lo explica Enric Feliu, presente en el vermut de presentación que realizó Cafèambllet

Este Domingo de Ramos el local de Aurea Social, en la calle Cerdeña de Barcelona, ha acogido la presentación en sociedad de Cafèambllet, un proyecto periodístico alternativo a los mass media dependientes del poder económico. ¿Cómo ha sido posible? Sólo con la colaboración en la financiación de 1619 mecenas y la distribución que harán a partir de martes 15 de abril, y por todo el país, un conjunto de voluntarios. Serán 145.000 ejemplares, 2.000 más de los que edita La Vanguardia líder en Cataluña según la OJD.

 “Cambiar las cosas es posible” ha afirmado Marta Sibina. Y para lograr este objetivo hay que superar el alcance de las redes existentes. Hay que denunciar, dar visibilidad a las movilizaciones que muchas veces los medios habituales ignoran y finalmente mostrar a la sociedad que existen alternativas. El derecho a la información no puede quedar en manos de medios mediatizados por el capital. La portada del primer número es muy significativa. A pesar de esto todavía quedan dentro de estos medios grandes profesionales concienciados que cada día luchan para ofrecer una verdadera información.

 A continuación, Albano Dante analizó la encuesta realizada a los mecenas o colaboradores en la financiación del proyecto. Hay que destacar que uno de los resultados fue la necesidad de mayor atención mediática en sanidad hacia las listas de espera, por encima del derecho a la vivienda o la enseñanza pública.

 “No se trata de saber sino de compartir”. Curiosamente, una de las conclusiones de la encuesta realizada a los mecenas fue descubrir el desconocimiento por parte de muchos de ellos de medios que ya están haciendo una tarea periodística junto a los movimientos sociales: La Marea, La Directa, Diagonal o los mismos compañeros y amigos de SICOM.

En cuanto al contenido… descubridlo. Además de la redacción de “Cafèambllet”, podréis encontrar Josep Cabayol, Àngels Martínez Castells o Nines Maestro, en cuanto a personas vinculadas a la movilización en el ámbito sanitario. También Ada Colau… ah y Walt Whitman y G.K. Chesterton! Que a pesar de no ser actuales siguen vigentes en el mundo de hoy.

 No es un proyecto de un día. Hará falta más colaboración en el tiempo y por lo tanto: leed, compartid y… colaborad.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: