ÈXIT DE LA MANIFESTACIÓ A LLEIDA

Un crit unànim a Lleida: “La Sanitat no es privatitza”

El dissabte 26 d’abril , i després de tot un procés assembleari setmanal a la Plaça Ricard Vinyes així com concentracions   a localitats com Balaguer i Tàrrega, la Marea Blanca de Lleida va sortir als carrers de la capital del Segrià. Enmig dels ja habituals crits “Artur Mas, a quina Mútua vas?”, professionals i persones usuàries es manifestaren contra la reorganització sanitària a Lleida dissenyada per la Generalitat.

Vegeu el vídeo fent clic aquí

DSC_5450rp

No és una oposició frontal a la racionalització del serveis de Salut a Ponent i Pirineus sinó que treballadors i usuaris desitgen que la mateixa es faci mantenint el caràcter de l’ICS, dins un veritable servei nacional de salut. No mitjançant figures consorciades o societàries que permetrien, d’una banda, defugir el control transparent i democràtic al que ha d’estar sotmès tot servei públic, i d’altra, la precarització laboral dels treballadors per, finalment, dur a una privatització encoberta del servei nacional salut que obriria la porta a l’entrada de capital privat.

No es cap conte xinès. Es tracta d’una estratègia concebuda per la consultora Pricewaterhousecoopers a petició de la pròpia Generalitat en un informe que en premsa va publicar “El Pais” al gener de l’any passat i que per les xarxes socials es va difondre àmpliament.

Només la mobilització popular a partir de l’acció conjunta d’usuaris i treballadors a través de la Marea Blanca de Lleida podrà aturar la “privatització encoberta” que suposa aquesta reorganització. El moviment social empenyerà als politics a la preservació del nostre servei nacional de salut.

DSC_5518

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

A %d bloguers els agrada això: