Boi Ruiz García premi a la “Personalidad Política Sanitària 2013”

No, no ens en fotem. Estem preparant el segon article explicant que la sanitat bull quan rebem la notícia del premi a l’Honorable Conseller Boi Ruiz. I no us ho perdeu, qui presideix l’entrega del premi? L’Excel·lentíssim i Magnífic Senyor alcalde de Barcelona Xavier Trias i Vidal de Llobaterra. Sembla una ironia que quan mig país bull contra les retallades sanitàries, quan l’altre mig pensa que el Conseller hauria de dimitir, la societat Ande-Sedisa li oferixi un premi. Clar que si mirem què és Ande-Sedisa ho entendrem tot. Ells mateixos ens ho expliquen:
“La Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA) está formada por personas que trabajan en el sector salud, que ocupan una función directiva en sus empresas, con un perfil en el que predomina la iniciativa y la capacidad de generar reconocimiento. Y con valores de solidaridad (ayuda mutua ente las personas) y confianza en la acción asociativa (la unión hace la fuerza)”.
No deixa de ser significativa l’última frase: “La unión hace la fuerza”. Qui fa la força? Directius d’empreses. I donada la disparitat d’opinions sobre el Conseller és òbvia la resposta de contra qui fan la força: contra les classes populars i professionals que no són empresaris ni directius d’empresa.
Veieu més a baix l’últim argumentari de la oposició al Parlament de Catalunya que fa la diputada Marta Ribas.

premi a boi ruiz

Marta Ribas acusa el conseller Boi Ruiz de fer retallades estructurals i ideològiques a la sanitat pública per donar negoci a la privada

La diputada d’ICV-EUiA interpel·la al titular de Salut del Govern de la Generalitat i el titlla de “conseller antisistema” amb tot allò que és públic

La diputada d’ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya i portaveu de la coalició en temes de salut, Marta Ribas, ha acusat al conseller de Salut, Boi Ruiz, de portar en inversions a la sanitat privada aquelles retallades que fa al sistema de salut pública. “Vostè porta 3 anys fent retallades que no obeeixen a la lògica pressupostària sinó a la ideològica i d’interès de particulars. Per canviar el model, perquè vostè el que esta fent es canviar el model. I ho està fent sense diàleg i amb absoluta opacitat”, ha dit Ribas que avui ha fet amb aquest objecte una interpel·lació al conseller de salut després de totes les mobilitzacions de les ultimes setmanes a l’Hospital de Bellvitge i a la Vall d’Hebron pel tancament de llits.

I és que Ribas ha posat de relleu al conseller que durant el seu mandat “ha augmentat el 69% el gruix de contractes al CatSalut a les empreses privades que fan diàlisis, han augmentat el 78,6% els contractes al grup IDC, entre el 2010 i el 2012, els dos pitjors anys de la crisi. Els ha augmentat 56 milions en contractació a aquest grup, els mateixos que hem de retallar aquest any en despesa al CatSalut”. D’aquí l’acusació que inverteix en la privada el que retalla al sistema públic.

Ribas, que ha començat la seva interpel·lació enumerant tots els serveis de llits i quiròfans que s’han tancat en el sistema públic d’hospitals de Catalunya ha indicat que el problema “no és que es tanquin llits a l’estiu, el problema és que n’hi ha que no es reobriran, que s’han tancat quiròfans, que s’ha reduït personal i les seves condicions – fins a 5.000 llocs de treball menys en el sector sanitari – i el estrès que genera aquest reducció en el personal, repercuteix en l’atenció als pacients.

La diputada d’ICV-EUiA ha dit també que aquestes retallades també estan tenint “afectacions en el sistema” i en concret s’ha referit a l’augment del temps d’espera a les llistes, també en les intervencions greus, i en l’espera dels diagnòstics – 110.000 pacients que esperen diagnòstic. “I tot plegat amb menys població per atendre. Per tant el motiu en la qualitat assistencial quin es? La retallada pressupostària que ha anat més enllà”, ha dit Ribas que ha acusat el conseller de mentir “perquè vostè va dir que no hi hauria més retallades”.

“El tel ha caigut i la gent comencen a veure la realitat i li estan dient que el conseller va nu, esta sol”, ha dit la diputada d’ICV-EUiA al conseller. “Li diuen els usuaris, els veïns i els ajuntament. Li diuen els professionals sanitaris i estic segura que també li diuen els directors i gerents dels hospitals – els que gosin tit i la por a ser represàlies com acaben de fer amb a Vall d’Hebron – i potser fins i tot li diuen gent de CiU”, ha afegit Ribas al mateix temps que li ha advertit que “ara tot seguir li diran els seus socis d’ERC”, en referència a la interpel·lació que han fet els republicans també sobre salut i retallades en aquest ple.

Per això Ribas ha titllat Boi Ruiz com a “conseller antisistema” perquè “s’està carregant el sistema sanitari públic català”. “Mentre construeixen la sobirania, desmunten el país mentre construeixen una suposada sobirania”, li ha dit Ribas al conseller de Salut. “Això és el que li està dient la gent al carrer, no volem un país on la sanitat publica passi a ser residual i els altres facin negoci”, ha afegit Ribas que ha interpel·lat al conseller si pot “garantir que no seguirà derivant més serveis a la privada mentre els pugui assumir la sanitat pública?”

 

 

Anuncis

2 thoughts on “Boi Ruiz García premi a la “Personalidad Política Sanitària 2013”

  1. […] Boi Ruiz García premi a la “Personalidad Política Sanitària 2013″. […]

  2. […] Boi Ruíz hagi rebut el premi a la personalitat sanitària del 2013. Ho dèiem en un article anterior “no, no ens en fotem”. I el cas del president de l’associació mereix una […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: