Mataró, Terrassa, Sap Muntanya i barri de Sarria junts per entregar signatures

10559783_1456759421251343_1480377075081710895_n10527839_1456761144584504_6363544251088892464_nFoto0763

Ja són milers i milers les signatures recollides des que van començar les retallades en salut a casa nostra. Les últimes les d’abans d’ahir. I si a les noves signatures afegim el cese del cap d’urgències de la Vall d’Hebron (vegeu article anterior); més les mobilitzacions de Bellvitge; més la retirada de la pensió al president de la associació de malalt de SQM (Sensibilitat Química Múltiple)de Tarragona; la lluita contra les derivacions del Clínic; la… Convindrem, tots plegats, que aquell eslògan de la “Sanitat està en lluita” és més certa que mai. Sobta per tant que al nostre Conseller Boi Ruíz hagi rebut el premi a la personalitat sanitària del 2013. Ho dèiem en un article anterior “no, no ens en fotem”. I el cas del president de l’associació mereix una atenció especial, un altre dia en parlarem més extensament.

En l’article d’avui us volem presentar la carta d’agraïment de les companyes i companys de Mataró i també el que la gent de Sarrià li diu al Conseller. I no menyspreem la recollida de signatures. Forma part d’un intens treball de conscienciació i presa de posició de molta gent. Senyor Conseller no les menyspreï. 

Foto0760

Carta de Mataró- Maresme

Benvolgudes i benvolguts,
Aquest matí hem fet entrega al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de les 13.749 signatures que les entitats de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró – Maresme varem recollir durant la campanya “PROU, la sanitat pública és nostra. Ens hi va la vida!”.

Cal dir que l’entrega de signatures no l’hem fet sols, sinò que hem estat acompanyats dels companys i companyes del SAP Muntanya, de la Plataforma en Defensa de la sanitat Pública de Terrassa i de la Plataforma de Sarrià – Sant Gervasi, cada una d’aquestes entitats han entregat les seves signatures reivindicatives així com d’en Pep Martí de la Plataforma pel Dret a la Salut de Catalunya.

També dir, i agrair, el suport dels regidors municipals de Mataró, senyors Esteve Martínez (ICV – EUiA) i Xavier Safont-Tria (CUP) així com de les diputades al Parlament de Catalunya, senyores Isabel Vallet (CUP), Marta Ribas (ICV – EUiA) i Alicia Romero (PSC). Tots ells el nostre reconeixement per acompanyar-nos i fer-nos costat en el moment de l’entrega de signatures.

Finalment, us adjuntem unes poques fotos fetes davant la seu del Departament de Salut que esperem siguin del vostre gust.

Salutacions cordials i molt bones vacances!

La Coordinadora

Foto0762

 

Escrit dels veïns i veïnes de Sarrialogo sarrià

 

Sr. Boi Ruiz

Conseller de Salut

Adjuntem a la present carta prop de 500 signatures de veïns i veïnes del districte de Sarrià – St. Gervasi que s’han pronunciat explícitament contra:

– l’aplicació del Reial decret llei 16/2012 del Govern espanyol, que vulnera el dret universal a la salut;

– l’aplicació de la Instrucció 10/2012 de la Generalitat de Catalunya –derivada de l’anterior– perquè lliga l’accés al dret de la salut a un tràmit administratiu com l’empadronament i, per tant, exclou de l’atenció sanitària milers de persones;

– el repagament dels medicaments i els serveis sanitaris,

– i les retallades i la privatització de la sanitat pública catalana.

 Les signatures les ha recollit el col·lectiu Sarrià – St. Gervasi en Defensa de la Sanitat Pública, creat per un grup d’entitats, partits, assemblees i associacions del districte que s’han organitzat per defensar la sanitat pública davant les retallades i les privatitzacions que està patint, en el marc de les parades al carrer que va muntar a diferents places durant aquesta primavera passada. També volem informar-vos que aquestes signatures només són una petita mostra del malestar que hem captat als carrers i les places del districte, on molts veïns i veïnes ens han encoratjat a seguir en la lluita per tenir una sanitat pública, universal i de qualitat, cosa que continuarem fent.

 SARRIÀ – ST. GERVASI EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA

Barcelona, 15 juliol 2014

Foto0749

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: