Molta pluja, molta gent, molta solidaritat. La Marea Blanca de Catalunya existeix

Suposem que ja heu llegit els diaris, que sabeu que va anar bé. Pels qui van fer tard als quioscos us deixem uns quans links per que pugueu veure què ha dit, o no!!, la premsa. Però més enllà de la descripció concreta de la jornada del dissabte s’imposa una reflexió. Vegeu a continuació l’article de Josep Vallhonesta.

Sí, la Marea Blanca de Catalunya existeix. I la solidaritat també. Aquest dissabte gent de totes les comarques de Catalunya es van manifestar a Lleida per mostrar la  solidaritat que la lluita contra el Consorci Sanitari genera. La PDS vam contribuir amb dos autocars, un va sortir de Barcelona, l’altre amb els companys i companyes del 15M, de Sabadell. Però el verdader mèrit de manifestar-se, sota el diluvi que queia, era dels propis lleidatans. Els qui veniem de fora no ens quedava més remei que fer la travessia fins al final perquè ja hi érem. Però els ciutadans de Lleida podien escollir, i ho van fer: van baixar a mullar-se per defensar els seus drets, una sanitat verdaderament pública i de qualitat.

 Sempre hem dit que el Departament de Salut i el seu Conseller, Boi Ruiz ha plantejat la privatització de la Sanitat com una guerra de guerrilles, amb les retallades, que afectaven de forma desigual als centres, amb el tancament d’urgències als Cap, amb el projecte Visc+, amb les llistes d’espera, la promoció de la gestió privada… És a dir ha generat mancances i malestar per barris, per ciutats, per pobles i comarques. I la resistència ha estat centre a centre, barri a barri, poble a poble.

Si qui genera malestar ho fa des d’un únic centre de comandament, encara que acompanyat, o representant, als poders reals dels negocis, amb una visió neo liberal de la vida que el porta a dir que la salut no és un dret públic sinó privat, que el seu component fonamental és la pròpia biologia i l’ús que fem del nostre propi cos. Si tot això és així, a que esperem per a portar més enllà el grau de coordinació i col·laboració entre la gent que creiem que un altre model és possible. Que pensem que més enllà de les retallades, el problema no és només l’asfixia econòmica de Catalunya, sinó el model de salut i sanitat que tenim.

IMG-20141130-WA0003

Més de quaranta entitats hem elaborat un programa alternatiu de salut que significa passar de la protesta a la proposta. No ho fem en un moment qualsevol. Ho fem quan Catalunya està pendent de definir el seu futur; autonòmic, federal, confederal, independent? Catalunya és un subjecte polític i com a tal decidirà. Però quin tipus de Catalunya volem? Volem una Catalunya plena de consorcis opàcs? Amb llistes d’espera, amb derivacions a la privada? Quina és la forma que cohesiona més un país? Posar per endavant el negoci i el lucre privat?, o la conciència del treball ben fet, la redistribució de la riquesa i els serveis públics i de qualitat sense connivència amb la privada?

 

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/11/29/catalunya/1417293795_999579.html

http://www.eldiario.es/catalunyaplural/Marea-Blanca-Lleida-Consorci-Sanitari_0_330016997.html

Anuncis

One thought on “Molta pluja, molta gent, molta solidaritat. La Marea Blanca de Catalunya existeix

  1. […] Molta pluja, molta gent, molta solidaritat. La Marea Blanca de Catalunya existeix […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

%d bloggers like this: