La Marea Blanca existeix i Lleida n’és una expressió

Sí, la Marea Blanca de Catalunya existeix i les companyes i companys de Lleida ens ho recorden en una emotiva carta. En ella diuen que: “estem molt orgullosos i sentim molta admiració per l’esforç i el gran treball que es va fer per part de tots els territoris de Catalunya, que per un dia van reemplaçar les seves lluites, per unir-se a la lluita de les terres de Lleida. Moltes gràcies.”

Però creiem que les gràcies les hem de donar nosaltres perquè Lleida ens ensenya que la unitat en defensa de la salut publica és necessària i és possible. Per tant no podem ser indiferents a la nova crida que Lleida ens fa per a què el 21 de febrer demostrem que la solidaritat de la ciutadania de Catalunya envers Lleida, contra les retallades i a favor d’un nou model de salut, sí, tot això… existeix.

Trobareu després dels videos la carta que ens han adreçat i finalment alguns links que considerem interessants de veure.

 

—————————————-

Benvolguts companys de lluita,

El passat 29N va tenir lloc una trobada de les plataformes i col·lectius en defensa de la sanitat pública a Lleida, amb la seva màxima expressió i participació, creant una massiva manifestació que va marcar un punt d’inflexió en la història de les reivindicacions a les terres de Lleida.

Els membres de Marea Blanca i en general tota la ciutadania, estem molt orgullosos i sentim molta admiració per l’esforç i el gran treball que es va fer per part de tots els territoris de Catalunya, que per un dia van reemplaçar les seves lluites, per unir-se a la lluita de les terres de Lleida. Moltes gràcies.

Aquell dia va ressonar com un eco esperançador. No com Marea Blanca de Lleida ni altre col·lectiu en defensa de la sanitat pública; aquell ressò es va intensificar sorgint una Marea Blanca Catalana. Aquell dia es van unir totes les plataformes i col·lectius; i aquell dia, vam veure aquesta Marea Blanca Catalana.

Avui, molt al nostre pesar, Lleida torna a demanar una vegada més el suport d’aquelles plataformes i a tots els col·lectius que vulguin participar, que estiguin disposats a invertir un dia més l’esforç per defensar l’actual model sanitari, que sí, és millorable, però mai dur a terme un canvi del model de tal magnituds a esquena de l’opinió publica. No al lucre sanitari. No a la privatització de la sanitat.

Perquè el dia 21 de Febrer de 2015, a les 17’30 tornarem a sortir als carrers per exigir sentir la veu de tot un poble. Aquell 29 N va ploure, ens mullarem com a poble i com Marea Blanca Catalana. El 21 F ha de ser com un gran Tsunami Blanc Català.

Hi ha qui diu que no s’ha aconseguit res, però si fem una mica de memòria, al febrer portarem 1 any fent retrocedir en totes les batalles i en totes les dates que volien implantar el Consorci, perquè ells ho haguessin implantat abans de l’estiu. El 21 F farà pràcticament 1 any que van fer l’Acord de Govern CiU amb el suport d’ERC, i continuen amb les seves mentides i amb l’opressió.

Avui, amb el front ben alt, tornem a demanar ajuda, perquè volem entre tots que el dia de demà, quan parlin de la resistència ciutadana, parlin de la victòria de Marea Blanca Catalana.

Moltes gràcies per endavant,

Esperem tornar-vos a veure,

Marea Blanca Lleida Ponent i Pirineus

———————————————-

LINKS

A tall d’exemple: les explicacions dels retalladors i la rèplica dels membres de la Marea Blanca de Lleida:

Marea Blanca a Lleida contra el nou consorci que unifica els serveis sanitaris

La Marea Blanca de Lleida assegura que el consorci sanitari “permetrà fer negoci amb la sanitat”

—————————————

Alguns articles de la pròpia PDS sobre Lleida i mobilització de novembre; valoracions del CAPS i explicacions de què és un consorci:

Molta pluja, molta gent, molta solidaritat. La Marea Blanca de Catalunya existeix

LLEIDA, CAL ATURAR LA FRAGMENTACIÓ DE L’ICS

—————————————

I les últimes accions d’ahir mateix:

Una vuitantena de persones escridassen a Lleida al conseller de Salut pel Consorci Sanitari

2 pensaments sobre “La Marea Blanca existeix i Lleida n’és una expressió

 1. Roser Fernandez 5 febrer 2015 a les 23:26 Reply

  Benvolguts companys!!!
  Us fem arrivar la unio a traves dels Hospitals de la XHUP, les nostres protestes i mobilitzacions diaries conjuntament, tots a la mateixa hora cada dia, de 12 a 12.15h als hall dels Hospitals. Mobilitzacions cada setmana, etc.
  Ens possem amb contacte, per tal d’intercanviar info sobre les vostres i arrivar a punts comuns de trobada i protesta per una sanitat publica i digna sene retallades.
  Hem dit prou!!! Estem decidits a revelar-nos.
  Esperant contestacio us saludem cordialment.

 2. peldretalasalut 11 febrer 2015 a les 14:47 Reply

  Roser, no ens dius on. Envia’ns un correu a peldretalasalut@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

A %d bloguers els agrada això: