Les estructures d’estat i la sanitat

Es pot crear estructures d’Estat quan s’estan destruint les que tenim? No hi ha diners? Certament l’Estat els regateja, però en realitat el problema de la salut i la sanitat va més enllà: és l’intent de canviar el model actual de la sanitat per un altre amb preponderància de la privada per sobre de la pública.

Pep Martí

Volen crear unes estructures d’estat a Catalunya alhora que se’n destrueixen d’altres ja existents, unes estructures que sí que garanteixen drets socials com els de protecció de la salut i l’atenció a la malaltia. Destrueixen amb les retallades l’ Institut Català de la Salut, la veritable sanitat pública d’aquest país i també l’empresa més gran de Catalunya amb 40.000 treballadors, que garanteix la universalitat, l’equitat i la solidaritat en el dret a la salut.

Ells ens diuen que no hi han diners per a la sanitat, ni per a pal·liar la pobresa, les desigualtats o les exclusions. Els qui ho diuen són uns pocavergonyes. La realitat és que no volen repartir pas la riquesa: volen seguir acumulant ells i els seus amiguets de la casta en el poder encara, sense cap problema de consciència per generar com a conseqüència dels seus actes més pobresa i pèrdua de drets per a la majoria del poble…

Fer política és servir a uns determinats valors i prioritzar els recursos existents en base a aquests valors. Avui i aquí, amb aquests governs que patim, es prioritza el negoci fàcil, el turisme desbocat, l’especulació, la corrupció. És per això que hem de fer una revolució democràtica. Significa que cal que fem política nosaltres, des de baix, per a canviar les estructures d’estat i escollir-ne les que s’adiuen amb els interessos i els valors de la gran majoria de la gent. És aquesta l’autèntica revolució. El programa ja l’anirem fent en el camí. Les dificultats, que en són moltes, les superàrem entre totes i tots. Les diferents lluites són la nostra lluita. És un repte històric que no ens podem permetre defugir. Estem en any electoral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

A %d bloguers els agrada això: