LLISTES D’ESPERA I LA CATALUNYA SOCIAL

Què és la Catalunya Social? Ho som tots
Què ha estat fins ara? Res
Què vol ser? El futur.

Article d’Enric Feliu

Segurament l’Abate Sieyes ens perdonarà pel plagi però aquesta és la realitat. Després d’anys de lluitar contra les retallades dels governs català i espanyol inspirades des de Brussel·les i l’FMI, sindicats i organitzacions ciutadanes proposen a la societat catalana una alternativa programàtica radicalment democràtica i fonamentada en els drets socials que ens restringeixen cada dia.

Així  va presentar-se el manifest per la Catalunya Social el passat divendres a la seu de la Confavc. El seu President Jordi Giró va estar acompanyat per representants  la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, de l’ensenyament secundari, estudiants universitaris, del Consell Nacional de Joventut, associacions de jubilats i gent gran, i del sector sanitari, en aquest cas la Plataforma pel Dret a la Salut. Dins de la Catalunya Social hi ha la voluntat ferma d’aconseguir aquella majoria  social que permeti revertir les politiques neoliberals, i és per naturalesa intrínseca un projecte obert a tothom,  que segur  que ens acompanyarà en la mobilització.

Si ja es va fixar com a data d’una mobilització massiva el dia 6 d’abril, va ser en Pep Marti qui va anunciar una acció immediata: el dia dijous 27  a 10.30 hores SAP MUNTANYA presentarà al vestíbul de la residència general de l’Hospital de la Vall d’Hebron la campanya de detecció, denúncia i reclamacions de pacients  amb problemes de Llistes d’espera, que també arribarà a 18 CAP’s de la zona.

Avui participants en la recollida de casos en llistes d'espera

Avui participants en la recollida de casos en llistes d’espera

Des de els sindicats assistents   es va fer palesa  que la  reforma laboral ha comportat la precarització  de les condicions laborals, incrementant-se alhora el nombre d’aturats. No pot recaure l’esforç per a sortir de la crisis en les classes populars mentre el gran capital i les empreses cerquen beneficis a qualsevol preu.

Cal destacar la oposició frontal dels col·lectius d’ensenyament a la LOMCE, no només per un aspecte identitari, sinó sobre tot per l’abandonament d’un sistema d’ensenyament democràtic optant per un pur i dur dirigisme autoritari des del govern central, obviant valors com la llibertat.

Finalment amb indignació a flor de pell, Artur Cadena, de la Coordinadora de’Associacions de gent gran i jubilats, ens recordava vehementment la darrera carta tramesa per la Ministra Fátima Bañez que els informava de l’increment del 0,25 % de les pensions.  Un increment indigne d’un estat del benestar que sembla que s’hagi transformat més aviat en un estat del malestar permanent.

I dit i fet, aquí teniu les fotografies de l’acció que anunciava el Pep Martí que faria Sap Muntanya i la PDS
Avui recollint i donant informació

Avui recollint i donant informació

Bona recepció per part dels usuaris

Bona recepció per part dels usuaris

El diàleg va ser constant

El diàleg va ser constant

IMG_9904.1  Els medis de comunicació també hi eren

Els medis de comunicació també hi eren

Deixa un comentari

Pel dret a la salut

Plataforma ciutadana

CAPS

Plataforma ciutadana

Punts de Vista

Blog d'àngelsmcastells, dona, d'esquerres, economista i moltes coses més...

Dempeus per la salut pública

en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.